Geen nacompetitie voor Nicolaas Boys ondanks ijzersterke comeback

Nieuwveen | Nicolaas Boys moest zijn laatste thuiswedstrijd winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de nacompetitie. Daarbij was het wel afhankelijk van de uitslagen bij DIOS en Sporting Leiden.

De eerste vijfentwintig minuten was het aankijken niet waard en gebeurde er nauwelijks iets. De eerste kans van de wedstrijd resulteerde direct in de 0-1 voor Slikkerveer. Vijf minuten voor rust raakte Joël Verlaan geblesseerd aan zijn hoofd, nadat hij hard met het hoofd van zijn directe tegenstander in aanraking kwam. Een bebloede Verlaan moest vervangen worden door Thijs Hoogeveen en ook de speler van Slikkerveer werd noodgedwongen gewisseld. Op slag van rust kregen ‘de boys’ de eerste goede mogelijkheid van de wedstrijd. Luke van Veen zag zijn doelpoging op de paal belanden.

In de tweede helft besloot Dijar Kasim al snel zijn laatste twee wissels te gebruiken. Jim Janmaat en Menno Moerdijk moesten het veld verlaten, Nick Teunissen en Joost Verkerk kwamen voor hen in de plaats. Nicolaas Boys begon langzamerhand de betere partij te worden, echter was Slikkerveer dichtbij een verdubbeling van de score. Een geweldig schot kwam op de kruising achter de verbouwereerde Tim Stouten. Daarna kregen de invallers Teunissen en Verkerk kansen op de gelijkmaker. Een slappe doelpoging van Teunissen was een prooi voor de Slikkerveer doelman en de vrij gespeelde Verkerk schoot hard op de paal.
In de tweeëntachtigste minuut kwam Nicolaas Boys alsnog op gelijke hoogte. De nog altijd zestienjarige Finn Janmaat dribbelde door de Slikkerveer defensie en schoot fraai raak: 1-1. Bij deze gelijke stand bleef het niet, want in de blessuretijd zorgde Teunissen voor de 2-1 overwinning.

Ondanks de overwinning is het seizoen voor de Nieuwveners voorbij. Sporting Leiden verloor weliswaar van hekkensluiter HOV/DJSCR, maar DIOS won met 0-3 bij Voorschoten ’97. Hierdoor kan Nicolaas Boys de ploeg uit Nieuw-Vennep niet meer passeren op de ranglijst en speelt men in de laatste wedstrijd tegen elkaar om des keizers baard.