DWO, sv Nieuwkoop, 0172SPORT

Boekestein enige voldoende bij ongemotiveerd Nieuwkoop

Zoetermeer | Op bezoek bij laagvlieger DWO, dat al het gehele seizoen strijdt tegen degradatie, heeft de ploeg van Michel Strating en forse nederlaag moeten incaseren. Het mocht keeper Thomas Boekestein dankbaar zijn dat het ‘maar’ bij 4-1 bleef.

Alsof de personele problemen bij Nieuwkoop nog niet groot genoeg waren, moest Strating het vandaag wederom doen zonder zijn aanvoerder Jeffrey van Lith die voor de tweede maal op rij verstek liet moest laten gaan. Op de bank namen twee o19-spelers plaats, beide zouden uiteindelijk nog hard nodig blijken.

Het strijdplan van Strating was hetzelfde als vorige week in de overtuigend gewonnen wedstrijd tegen Sporting Leiden, namelijk de tegenstander vrij laten opbouwen en dan de tweede bal op het middenveld veroveren. DWO had inderdaad moeite met de opbouw en koos veelal voor de lange bal, alleen ontbrak het Nieuwkoop aan de gevraagde passie en inzet om die tweede bal te veroveren. Steeds weer was het de thuisploeg dat de duels winnend afsloot en zo op de helft van Nieuwkoop gevaarlijk kon worden.

‘Koeien zouden hier staken denk ik, wat een verschrikking’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

Al voor de ingelaste drinkpauze keken de oranjehemden tegen een 2-0 achterstand aan. Eerst liet Boekestein een schot los en moest hij vervolgens vissen, even later speelde Sem Meertens te kort terug op zijn doelman wat genadeloos werd afgestraft door een oplettende DWO-aanvaller. Tijdens de drinkpauze probeerde Strating zijn ploeg nog te motiveren en zette hij wat om maar hij moest met lede ogen aanschouwen dat het er daarna allemaal niet beter op werd. ‘Het was verschrikkelijk vandaag, daar waar we vorige week nog zo goed speelden was het nu allemaal minder. De intrinsieke motivatie ontbrak en dan ben je ook tegen een matige ploeg als DWO kansloos. Zij speelden nog ergens om en wij niet, dat zie je vandaag duidelijk terug. De omstandigheden waren ook niet optimaal. Als je ziet hoe de grasmat er hier bij ligt, verschrikkelijk. Koeien zouden hier staken denk ik… Maar goed dat mag geen excuus zijn, we moeten gewoon meer brengen dan dat we vandaag hebben laten zien.’

De rust werd bereikt met de 2-0 achterstand maar ook na rust was het huilen met de pet op. ‘Het is dat Thomas vandaag een uitstekende wedstrijd keept anders had het helemaal een afgang geworden. Volgens mij heeft DWO wel twaalf open kansen gehad, dan mag je van geluk spreken dat we er ‘maar’ vier tegen krijgen’, aldus Strating.

Die derde en vierde goal vielen in de laatste twee minuten van de reguliere speeltijd alvorens Dennis Boer diep in de blessuretijd nog de eretreffer liet optekenen. Voor hem belangrijk met het oog op het topscoordersklassement van deze site, voor Nieuwkoop zelf maakte het de uitslag misschien een heel klein beetje dragelijker.