Floreant – Zevenhoven na 45 minuten gestaakt

Boskoop | Na vijfenveertig minuten voetbal stond er een 0-0 stand op het scorebord bij de wedstrijd tussen Floreant en Zevenhoven. Aan de tweede helft werd echter niet meer begonnen. De scheidsrechter vond het niet meer verantwoord om verder te spelen, tot ontgoocheling van Zevenhoven dat de eerste helft tegen de wind in had gespeeld en na de rust hoopte toe te slaan.

De definitieve staking kwam echter niet geheel uit de lucht vallen. Scheidsrechter Roest besloot na een kwartier spelen om de wedstrijd tijdelijk stil te leggen. Een hagelbui en de bijkomende storm bleken iets teveel van het goede om door te voetballen.

Nadat het iets was opgeklaard ging men in Boskoop weer verder aan het restant van de eerste helft, maar ook dit ging niet zonder slag of stoot. Zo waaide eerst een deel van de achterkant van een doel kapot en vlak voor rust raakte Zevenhoven goalie Rody Hoogendoorn bij een botsing zwaar geblesseerd. Bij deze actie blijkt Hoogendoorn zijn scheenbeen gebroken te hebben en vandaag (zondag) wordt hij aan deze scheenbreuk geopereerd. Voor scheidsrechter Roest was de maat vol. In de rust riep hij beide aanvoerders bij elkaar en gaf hij aan niet verder te willen spelen.

Hoofdtrainer Chris Snatersen was niet blij met deze beslissing. ‘Ik had het kunnen begrijpen als hij het na een kwartier definitief had gestaakt of toen het doel kapot waaide. Nu hadden wij de rust gehaald met een voor ons gunstige stand van 0-0 en hoopten we daarvan in de tweede helft te profiteren met de wind in onze rug. De ploeg was er na het uitvallen van Rody op gebrand om een goed resultaat te halen, maar helaas besloot hij door al deze optelsommetjes de wedstrijd definitief te staken.’

Het is op dit moment nog niet bekend of de wedstrijd in zijn geheel wordt overgespeeld, of dat alleen de tweede helft uitgespeeld moet worden. Naar verwachting wordt dat deze week bekend gemaakt door de KNVB.