0172SPORT, vv Sportief, Sportief, Siveo, Zegveld

Remise in de ‘Milandweg-derby’

Noorden | Extreme wind, en regen dat aanvoelde als snijdende hagel speelde beide ploegen flink parten tijdens de burenruzie tussen Sportief en Siveo. Van goed voetbal was geen sprake, strijd des te meer.

Sportief moest het vandaag doen zonder topschutter Stijn Molenaar die afgelopen week op de training zijn keeperskwaliteiten wilde showen. Dit bleek geen groot succes, een scheurtje in de aanhechtingsspier van zijn schouder zal hem de komende weken aan de kant houden…

Sportief voetbalde de eerste helft met de harde wind in de rug waardoor het vanaf het begin Siveo onder druk kon zetten. Deze figuurlijke storm ging echter al snel weer liggen en Siveo had het betere van het spel en zag dit in de zeventiende minuut beloond worden met een doelpunt van schaduwspits Mike van der Steen. Sportief leek hierdoor even van slag maar aanvoerder Tosca Wens mocht een kleine tien minuten later aanleggen voor een vrije trap vanaf een meter of twintig. Gedragen door de wind vond zijn schot snoeihard de winkelhaak, Siveo-doelman Erik Streng stond aan de grond genageld, 1-1.

‘Wij wonnen het vandaag duidelijk op duelkracht, waar zij misschien de voetballend betere ploeg zijn’

Jorg van der Laan – Verdediger Sportief

Dit gaf de ploeg van Cor Stoof duidelijk een boost en het drong Siveo hierna ver terug op eigen helft. Profiteren deed het echter niet waardoor er thee werd gedronken met een gelijke stand op het scorebord.
Lang bleef deze stand er niet staan want direct na de warme onderbreking pakte Siveo, opnieuw via Mike van der Steen, brutaal de leiding op Sportpark Govert van Tilburg. Sportief moest tegen de wind in op zoek naar de gelijkmaker maar vond deze al zeer snel. Het was centrale verdediger Bob van den Haak, die rond de vijftigste minuut mee opkwam, en na een gewonnen duel op het middenveld kon doorstomen. Alleen voor Streng bleef hij uiterst koel en schoof de gelijkmaker binnen.

De tweede helft speelde zich voornamelijk af rond de middenlijn waar Sportief bijna ieder duel wist te winnen. Siveo wist zelden gebruik te maken van het windvoordeel waardoor voor Sportief een op voorhand lastige tweede helft uitbleef. Keeper Michael Vijfhuizen had hier volgens stopper Jorg van der Laan een groot aandeel in. ‘Michael wist duidelijk beter met de wind tegen om te gaan dan hun keeper de eerste helft. Al zijn hoge ballen kwamen namelijk weer terug. Michael daarentegen verlegde het spel met strakke halfhoge passes wél goed. Hierdoor konden we Siveo van ons eigen doel afhouden en op het middenveld in de duels komen. We wonnen het vandaag van Siveo duidelijk op duelkracht waar zij misschien de voetballend betere ploeg zijn.’

Invaller Gerrit Huussen was in de voorlaatste minuut nog dichtbij de winnende treffer toen hij zichzelf knap wist vrij te spelen. In kansrijke positie was bleek hij niet rustig genoeg waardoor de uitermate vriendelijke derby eindigde in een (terechte) remise.