Feest bij G-Golf Liemeer

Nieuwveen | Liemeer Special in Golfbokaal evenement is zaterdag 18 mei gespeeld onder een stralende zon. Was het niet de zon die straalde dan was het wel de stralende gezichten van de zestig deelnemers aan dit evenement. Verstandelijk beperkte golfers met hun begeleiders streden onder begeleiding van de vrijwilligers om de eer. Waarbij meedoen belangrijker is dan winnen.

Het begon als een soort reünie. De verstandelijk beperkte golfers ontmoeten elkaar voor de vierde keer tijdens dit evenement. Inmiddels ontstaat er een vriendschapsband. Golfers uit Limburg, Noord-Brabant, Groningen, Drente, Gelderland ,Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland kennen elkaar en vallen elkaar in de armen bij de begroeting.

De gesponsorde lekkernijen en hebbedingen werden uitgereikt in tassen van Bakker en Vos, COOP-Rehorst en LIDER JOB. De omgeving was aangekleed met vlaggen en banners van Dirk Kuyt Foundation, Kroes en Partners, Gebr. Bodegraven BV, Nice2Get , Arctic en Fonds Gehandicapte Sport. Bij de ontvangst  kregen de deelnemers koffie aangeboden.

Maar er moest natuurlijk ook gegolft worden. De golfvaardigheden werden getoond op de onderdelen Korte Put, Lange Put , Chip, Pitch en Swing. De beste behaalde 73 punten en de laagste score kwam uit op 41 punten. Nogmaals namen zijn voor deze golfers niet belangrijk want meedoen is al winnen.

Op de Bovenlanden baan werd pas goed duidelijk dat deze golfers wat score betreft geen beperking kennen. Aan het einde van de dag konden vijf nieuwe Birdies gememoreerd worden. En dat is toch wel bijzonder als je weet dat juist in dit weekend vrijwilligers actief zijn om alle soorten vogels die op de golfbaan vertoeven in beeld te brengen.

Een deelnemer wist de 9 holes af te leggen in 37 slagen. Dat is 6 slagen boven het prof-gemiddelde van de baan. Maar dan komt er een einde aan het evenement en volgt de uitreiking van de Liemeer Special in Golf bokaal. Na wikken en wegen, rekenen en herrekenen mocht Jaco Wildschut van Prise d’eau Golf de bokaal in ontvangst nemen. Alle deelnemers werden vervolgens gehuldigd als winnaar.

Met de prijzen op zak kwam dit feest op zijn hoogte punt. Maar tijd om afscheid te nemen was het nog lang niet. Er werd nog gezamenlijk gegeten en gezellig nagepraat.

Vervolgens werd de weg naar huis ingezet. Lekker slapen in de auto. Want voor velen volgde de uren lange rit naar huis. Dromen over de volgende ontmoeting met de vrienden van het G-golf. De Special Olympics Noord Nederland op 15 juni bij golfclub HoltHuizen in Roden is het volgende ontmoetingspunt..

Voorbeschouwing Zaterdag 4B (Sportief)

Laatste uitzending ‘De Kale Kenners’ seizoen 2018-2019