Effectief Altior ontdoet zich voor rust al van ROAC

Langeraar | Altior speelde dit weekend een van de weinige streekderby’s in het voor de Langeraarders vreemde West I: ROAC uit Rijpwetering kwam op bezoek. In de heenwedstrijd werd er met 2-0 verloren, op eigen veld kwam Altior vooral voor rust een heel stuk beter voor de dag waarin het de basis legde voor een verdiende zege.

Het begin van de wedstrijd was rommelig. Altior overleefde een aantal hachelijke situaties en pakte hierna de handschoen op. In de negende minuut plaatste de thuisploeg een knappe aanval over links waarna Reber Taha de bal bij spits Luuk den Haan bezorgde, die beheerst wist af te ronden. De bezoekers waren twee minuten later dichtbij de gelijkmaker uit een corner maar de bal ging rakelings over. Aan de andere kant was een corner wél succesvol. Taha kon andermaal een assist bijschrijven want hij deponeerde het speeltuig op het hoofd van aanvoerder Tom van der Weijden die de bal keihard in de bovenhoek knikte, 2-0.

Het spel ging op en neer en beide ploegen kregen, maar beide keepers toonden hun kwaliteiten. ROAC kreeg de overhand, maar minuten voor rust sloeg Altior andermaal toe en toonde het uiterst effectief te zijn. Van der Weijden slalomde door het verdedigingscentrum en gaf de bal vervolgens af aan spits Rick Keijzer die bekeken de 3-0 ruststand op het bord zette.

“We zijn eigenlijk niet echt in de problemen gekomen”

Tom van der Weijden was dik tevreden met het vertoonde spel en de zege

ROAC zocht direct na rust de aanval, waar de thuisploeg loerde op de counter en de rijen goed gesloten hield. Wanneer de bezoekers toch tot een poging kwamen stond daar Jeroen Sassen.
Met nog iets meer dan twintig minuten op de klok kreeg ROAC de uitgelezen kans om de spanning terug te brengen toen scheidsrechter Yannick Mahieu een overtreding van Tom van Vliet bestrafte met een strafschop. Dit buitenkansje was echter niet besteed aan Thijs van Seggelen die de bal naast schoot. ROAC bleef zoeken naar een doelpunt en kreeg een aantal kansen maar zag de grootste andermaal uit het doel geranseld worden door Sassen.
In de laatste vijf minuten was het geloof bij de bezoekers verdwenen waardoor ook Altior nog een paar mogelijkheden kreeg om de score verder uit te breiden, maar tot scoren kwam met niet.

Van der Weijden was content met de manier waarop de nul werd gehouden en loofde het collectief. “Vooral de eerste helft vond ik dat we een heel goed voor de dag kwamen. We waren effectief maar we hadden nog effectiever kúnnen zijn, want we hebben echt nog een aantal goede kansen gehad. Maar met deze 3-0 zege nul zijn we zeker tevreden. Vooral doordat we vandaag verdedigend echt goed stonden en dit met zijn allen deden zijn we eigenlijk niet echt in de problemen zijn gekomen.”

Door de winst komt Altior op gelijke hoogte met KDO en zijn ook plaats tien en elf weer in zicht.

Jeroen Sassen; Stan Janssen, Tom van Vliet (Rody Blommestijn), Pim Lek, Bram Hartveld; Reber Taha (Sebastiaan van Veen), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Luuk den Haan (Eray Bozkurt), Rick Keijzer (Sjoerd van der Meer)

Bron en foto: Nico van Smoorenburg