Zevenhoven wint nu wel van hekkensluiter Kickers ’69

Zevenhoven | Zo moeizaam als de derde wedstrijd van het seizoen verliep zo gemakkelijk werd er nu gewonnen van de nummer laatst van de ranglijst. De Zevenhovenaren deden wat ze moesten doen, namen al vroeg in de wedstrijd een voorsprong en lieten de koppositie – een week voor de derby tegen Nicolaas Boys – geen moment in gevaar komen. De thuisploeg won uiteindelijk met 4-1 en kan zich met een goed gevoel gaan opmaken voor de burenruzie.

Maurits Splinter was vanwege privé-omstandigheden niet in staat om te spelen en met de logische vervanger, Tobias van der Voorn, vloog Zevenhoven uit de startblokken. Falco de Lange speelde na twee minuten Marco Pellegrom vrij die de bal vervolgens vroeg in de wedstrijd langs keeper Dio Möllers schoof. Kickers ’69 antwoordde vrijwel direct na de aftrap maar zag een uitstekende kans verloren gaan toen de bal voorlangs het doel van Connor van Heertum werd geschoten. De bezoekers kregen na zo’n vijfentwintig minuten de deksel hiervoor op de neus toen Pellergom met zijn tweede treffer van de middag de wedstrijd al vroeg in het slot gooide. De spits draaide knap weg op de rand van het strafschopgebied en krulde de bal vervolgens prachtig in de verre hoek. Even later was het alweer raak toen de doorgebroken Robert Mooren alleen op keeper Möllers mocht afgaan en ervoor koos de bal af te schuiven op broertje Nick die simpel de 3-0 mocht intikken. Voor rust deden de bezoekers nog wel iets terug. Uit een goed genomen corner was het Tijs van der Hoorn die het meest alert reageerde en hiermee de ruststand op 3-1 bepaalde.

“De eerste helft speelden we gewoon goed, in de tweede helft lag het tempo te laag en maakten we iets teveel fouten”

Sjoerd Zuijdervliet | Aanvoerder Zevenhoven

In de tweede helft maakte Tobias van der Voorn plaats voor Gareth Rowlands die direct voor veel dreiging zorgde maar vaak de pech had dat zijn voorzetten in het drukke strafschopgebied net niet goed aankwamen. Marco Pellegrom kreeg tien minuten voor tijd nog een goede kans maar wist deze niet te verzilveren. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd kwam uiteindelijk van de voet van de onvermoeibare Berry Peters, hij zorgde in de laatste minuut voor een 4-1 eindstand. De dolgelukkige linkerverdediger bedankte hiervoor Rowlands die nu wel zag dat zijn eindpass goed aankwam.

Zevenhoven won dus uiteindelijk zoals verwacht van rode lantaarndrager Kickers ’69 maar kan volgende week in Nieuwveen op meer tegenstand rekenen wanneer het niet alleen de derby maar tevens ook de tweede periodetitel kan winnen.