Een zondag om snel te vergeten voor Nicolaas Boys

Beverwijk | Nicolaas Boys snakt al wekenlang naar een goed resultaat. Op voorhand leek de zesde competitiewedstrijd tegen De Kennemers daar niet de ideale wedstrijd voor. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden en een doelsaldo van 16-3 zijn de rood-zwarten uit Beverwijk namelijk de trotse koploper van de derde klasse A.

Na amper vierentwintig minuten was de wedstrijd beslist en keek Nicolaas Boys al tegen een 3-0 achterstand aan. Vanaf dat moment ging de ploeg van Dijar Kasim in de overlevingsmodus en probeerde het de schade te beperken. Op slag van rust had Finn Janmaat nog wel wat terug kunnen doen, echter miste hij een grote kans op de 3-1.

In de tweede helft was het Nieuwveense verzet al snel gebroken en liet De Kennemers zien waarom het bovenaan staat. Na ruim een uur spelen stond het 6-0 en uiteindelijk moest Jeffrey van ‘t Kruis – die de geblesseerde Koen Verlooij verving en normaliter in het derde elftal onder de lat staat – zeven maal de bal uit het net halen.

Al met al was het een zondag om snel te vergeten voor Nicolaas Boys. Volgende week komt Voorschoten ’97 op bezoek aan de W.P. Speelmanweg te Nieuwveen. Hopelijk heeft Kasim zijn ploeg dan weer bij elkaar kunnen rapen na deze oorwassing van jewelste.

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Nicolaas Boys:
Jeffrey van ‘t Kruis; Joost Verkerk, Luke van Veen, Rik Verkerk, Tom van Gils; Peter Burgmeijer ©, Sjef de Groot, Roy de Jong (46. Daniel van der Voorn); Jim Janmaat (60. Ivan Djurovic), Jordy van Eijk (60. Rowan Sassen), Finn Janmaat

Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Opnieuw incasseert én maakt Aarlanderveen geen treffer

Altior, ONA, Langeraar, Jeroen Sassen

Altior geeft eerste overwinning in slotfase uit handen