André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Een niet te stillen honger naar meer…

Wekelijks tracht ik een column te schrijven over zaken die in de sport spelen. Dat kunnen algemene actuele gebeurtenissen zijn, maar ook zomaar flashbacks en andere hersenspinsels. Kritische volgers attendeerden mij om het vooral op regionaal gebied te houden. Aangezien ik niet doof ben voor dat soort geluiden zal ik mij nu in dit verhaal beperken tot de regio/gemeente…

De Sportverkiezingen komen er weer aan, dus een mooi moment om eens te kijken waar de teleurstellingen en de successen liggen. Dit evenement staat bol van de sport en als ik zo eens zie waar “wij als inzittenden van de gemeente” goed in zijn, dan komt er een leuk lijstje langs. De kritiek die ik vaker hoor is dat vooral voetbal de hoofdmoot is en deze site al gekscherend “0172VOETBAL” wordt genoemd. Niet geheel ten onrechte overigens. Maar enigszins verdedigbaar is wel dat de input van verenigingen over hun eigen prestaties veel beter kan. Er zijn veel sporten die bij veel mensen relatief onbekend zijn.

In het radioprogramma “De Kale Kenners” van RTV Hollands Midden wordt er tweewekelijks aandacht besteed aan voetbal én een totaal andere sport. Voor die variatie is bewust gekozen door het trio radiomakers. De mix is dus aanwezig om met vele sporten en sporters kennis te maken. De enige criteria zijn dat de sporters óf wel uit de gemeente Nieuwkoop afkomstig moet zijn, die eventueel zijn werkzaamheden of sport buiten de gemeente beoefent of wel uit een vereniging binnen deze gemeente, maar dat kan ook een sporter, bestuurder of coach zijn, die niet binnen de gemeentegrenzen woont. Een enorme variatie komt er dan los, want het programma draait nu al zijn vierde seizoen en er zijn nog onderwerpen en mensen genoeg om er meerdere seizoenen aan vast te plakken. Sterker nog: Er is zelfs een wachtlijst!

‘Er is inderdaad meer dan voetbal, tennis, zeilen en schaatsen, maar laat het dan de lezers weten’

Input is altijd welkom, want nieuws maak je zelf, aldus André

Om de ban eens te breken doe ik dan ook middels deze column een beroep op diegenen die de Public Relations van de verenigingen verzorgen naar buiten toe. Want wat is er mooier om jouw eigen club eens in een goed daglicht te zetten middels nieuws over de geliefde club. Bovendien bereik je meerdere mensen die jouw artikel lezen en misschien zelfs zó enthousiast raken dat zij zich willen voegen bij de club en jouw favoriete sport willen gaan beoefenen. Zo zijn de kleinste clubjes uitgegroeid tot iets moois. Want als je jezelf niet laat horen weet niemand van jouw bestaan. Een oproep voor nieuwe leden kan hierin al iets betekenen, maar nog leuker is om de lezers te laten weten wat er gepresteerd wordt, wat de vereniging zoal organiseert en hoe leuk het allemaal wel niet is om daar deelgenoot van te worden.

Dus PR-mensen: Schroom niet en laat van je horen! Iedere sport verdient de aandacht. Ook hier geldt natuurlijk de regel dat het regionaal iets toe dient te voegen, maar dat is aan de redacteuren van dienst. Input is altijd welkom, want nieuws maak je zelf. Een leuk wedstrijdverslag, een verslag van een activiteit of gewoon eens een stukje geschiedenis van de club of mensen van de club middels een stukje aan de lezers voorstellen; het kan allemaal. Dus klim in de pen of achter de laptop of PC en ga er eens mee aan de slag. Er is inderdaad meer dan voetbal, tennis, zeilen en schaatsen, maar laat het dan de lezers weten. Wij zien uw reacties met gezonde belangstelling tegemoet!

Uitnodiging Vitaliteitsakkoord gemeente Nieuwkoop

Voorbeschouwing Sporting Leiden – TAVV