Een jeukende lip voor het goede doel bij Altior

Langeraar | Publiek was helaas niet welkom maar misschien is het je opgevallen toen je Kees Verhaars foto’s van de wedstrijd Altior – KDO bekeek uit ons wedstrijdverslag; bij de thuisploeg liepen een heel aantal besnorde heren. Dit betreft niet de nieuwe modetrend in Langeraar, want laten we eerlijk zijn er bevindt zich niet bepaald een Tom ‘Magnum P.I.’ Selleck binnen het gezelschap…

De equipe van Arjan van der Laan doet mee aan de jaarlijks terugkerende actie ‘Movember’. De mannen proberen zoveel mogelijk geld op te halen. Dit zal ten goede komen aan onderzoek naar en preventie van prostaat- en teelbalkanker. Ook vraagt de stichting Movember aandacht voor de mentale gezondheid van de man.
Het idee van de actie is met je gezicht de bewustwording rond de gezondheid van de man te vergrootten en fondsen te werven. Mannen over de gehele wereld laten in de maand November een snor staan, ook wel een moustache. Movember is dan ook een samenvoeging van de maand en de moustache.

De mannen van Altior doen bijna allemaal mee, zo ook coach Arjan van der Laan. Om uiteenlopende redenen ontbreekt er bij een aantal een pluk haar op de bovenlip, maar ook zij dragen hun steentje bij. De mannen hoopten op een opbrengst van € 1000,- maar de teller stokt momenteel op een kleine € 700,-. Tijdens de wedstrijd tegen KDO – normaal goed voor een volle tribune – hoopten de heren het streefbedrag te verwezenlijken, maar aangezien er geen publiek aanwezig mocht zijn viel dit wat tegen.

Wil je de heren steunen en helpen aan het streefbedrag? Ga dan naar deze link en doe een donatie! Een anonieme donatie is ook mogelijk… Alle beetjes helpen!

Update: Nicolaas Boys komt toch wel in actie, Sportief niet

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

Zaterdag