Jeugdig Nieuwkoop boekt ruime zege op Sporting Leiden

Nieuwkoop | Op Sportpark de Dulen ontving Nieuwkoop nummer drie van de ranglijst, Sporting Leiden. De bezoekers speelden nog voor een periodetitel maar kunnen deze ambitie na de ontmoeting met het team van Michel Strating in de prullenbak werpen. Met duidelijke cijfers keerde het gedesillusioneerd huiswaarts, 4-0.

De eerste helft ging redelijk gelijk op met wat speldenprikjes over en weer, waarbij de meeste mogelijkheden wel voor de thuisploeg waren. Zo schoten Illias Alla en Dennis Boer te slap om de doelman echt te verontrusten en wist Job Stolk een voorzet van Rick Pouw net niet genoeg te verlengen om echt gevaar te stichten.
Op slag van rust moest Thomas Boekenstein met de voeten redding brengen op een inzet van dichtbij en zorgde er zo voor dat men met de brilstand de thee op zocht.

In de tweede helft duurde het niet lang voordat de bal in het vijandelijke doel lag. Nieuwkoop zette goed druk op de defensie van Sporting Leiden en dit leverde het gewenste effect op. Een blinde bal voor het doel langs werd opgepikt door Job Stolk, die direct op het doel af kon. De rechtsbuiten passeerde de keeper en schoof het leer in de verre hoek, 1-0. Na een uur voetballen had Boy Vork de kans om de score te verdubbelen, maar vanuit een moeilijke hoek wist hij de keeper niet te verrassen.

‘We hebben een matige periode nu afgesloten met een geweldig teamresultaat’

Michel Strating | Trainer sv Nieuwkoop

Enkele minuten later was het Boer die door de verdediging van Sporting Leiden aan het slalommen was en op het laatste moment een tackle te verwerken kreeg, strafschop. De rappe linksbuiten ging zelf achter de bal staan en schoot door het midden zijn twintigste competitietreffer tegen de touwen. Nog geen twee minuten later was het weer raak. Dennis Boer werd diep gestuurd en had één op één met de keeper oog voor de meegelopen Stolk, die na keurig afleggen aan mocht tekenen voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd, 3-0.

Bij deze stand zag Strating zijn kans schoon om jeugdspelers Stan Boekel en Jim van der Sluis te laten debuteren. Ook jongeling Chiel Groenewoud, die vorig seizoen al mocht debuteren, kreeg minuten en was vrijwel direct trefzeker. Een mooi boogballetje van Boy Vork werd door Groenewoud vakkundig over de doelman heen gespeeld en vervolgens in het doel gelopen. Deze vierde treffer betekende tevens de eindstand.

Trainer Michel Strating was na afloop tevreden en opgelucht met het resultaat: ‘We hebben een matige periode nu afgesloten met een geweldig teamresultaat. Het is ook goed om te zien dat onze debutanten zich zo goed aanpassen en direct mee kunnen. Er hebben vandaag vier junioren minuten gemaakt, waarvan twee, Sem en Daan, in de basis. Dat deden ze goed en daar ben ik trots op.’