Dijar Kasim blijft tot 2023 jeugdtrainer van AZ

Alkmaar | Twee maanden geleden maakte Dijar Kasim bekend om aan het eind van dit seizoen na drie jaar afscheid te nemen als hoofdtrainer van Nicolaas Boys. Wel liet hij toen doorschemeren dat hij de intentie had om door te gaan als jeugdtrainer bij AZ. Afgelopen maandag zette hij zijn handtekening onder een nieuw driejarig contact bij de Alkmaarders.

Kasim maakt sinds 2016 deel uit van de jeugdopleiding. Het eerste jaar fungeerde hij als assistent-trainer van Onder 14, de laatste drie seizoenen heeft hij de jongste jeugd (één jaar Onder 12 en twee jaar Onder 11) onder zijn hoede gehad. De dertigjarige Mijdrechter ligt door zijn nieuwe contract nog tot media 2023 vast bij AZ en is daar vanzelfsprekend erg blij mee. ‘Ik ben vanaf volgend seizoen fulltime trainer bij AZ en dit is uiteindelijk niet meer te combineren met een andere club. Ook mijn gezin en privéleven verdienen aandacht. Voor mij is het in elk geval prachtig dat ik nog drie jaar bij de club met de beste jeugdopleiding van Nederland mag werken. Bij AZ wordt iedere dag hard gewerkt om iets moois te verwezenlijken. Van die mooie organisatie blijf ik graag deel uitmaken. Binnen de visie van de club krijg ik alle ruimte om te ontwikkelen en zo word ik in staat gesteld zowel de spelers als mezelf optimaal te laten groeien.’

‘Ik ben nu fulltime trainer bij AZ en dit is uiteindelijk niet meer te combineren met een andere club. Ook mijn gezin en privéleven verdienen aandacht’

Dijar Kasim verruilt Nicolaas Boys niet voor een andere amateurclub

Kasim hoopt zijn laatste maanden bij de Nieuwveners goed af te sluiten. ‘Ik ben erg blij met de kans die Nicolaas Boys mij geboden heeft. Samen met de spelers, de staf en het bestuur hebben we vooral in de eerste twee seizoenen iets moois neergezet als je naar de resultaten kijkt. De huidige jonge spelersgroep hoop ik klaar te stomen voor volgend seizoen, waarin ze dan hopelijk bovenin de derde klasse kunnen meedraaien. We gaan nu keihard aan de bak om punten te verzamelen en het seizoen goed af te sluiten. Ik ben de club in elk geval dankbaar voor de mooie jaren en heb het al die tijd als een warme club ervaren.’

Foto: AZ Media

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Racisme

Voorbeschouwingen zaterdagvoetbal 3A