De Halve Marathon van Nieuwkoop op zondag 1 september

Nieuwkoop | Zondag 1 september kunnen de hardlopers en wandelaars weer hun hart ophalen tijdens de mooiste loop in het Groene Hart van Holland, de Halve Marathon van Nieuwkoop.

Om tot een goede prestatie te komen is een juiste voorbereiding van groot belang. Vandaar dat het nu de tijd is om geleidelijk de trainingen af te stemmen op het mooie loopevenement in Nieuwkoop en omgeving van begin september.

De halve marathon maakt vanuit Nieuwkoop een mooi rondje in het Nieuwkoopse plassengebied via Noorden, het Noordse Dorp naar Woerdense Verlaat. Dan tussen de rietkragen door en via het slingerende weggetje naar het pittoreske dorpje de Meije en van daaruit via het fraaie Meijepad dwars door het plassengebied weer terug naar Nieuwkoop.

Naast de halve marathon is er ook een wedstrijd over tien kilometer. Evenals de afgelopen jaren zullen de deelnemers aan deze afstand met bussen vervoerd worden naar het startpunt in de Meije en van daaruit dezelfde prachtige route lopen als de lopers aan de halve marathon.

Buiten de tien kilometer en de halve marathon is er ook nog een wedstrijd over vijf kilometer, een jeugdloop over één kilometer en een kinderloop waarbij er voor alle kinderen een leuke surprise is.

Ook de wandelaars en Nordic Walkers komen aan hun trekken; er zijn diverse loopafstanden, variërend van tien tot maar liefst vijfentwintig kilometer, uitgezet in de aantrekkelijke omgeving van Nieuwkoop.

Alle informatie over de Halve Marathon van Nieuwkoop vindt u op de website www.nieuwkoophalvemarathon.nl.

Voorbeschouwing restant Nicolaas Boys – Sporting Leiden

Mooie zeilwedstrijden in Langeraar ondanks winterse buien