Voorbeschouwing restant Nicolaas Boys – Sporting Leiden

Nieuwveen | Na zevenentachtig minuten spelen voelde scheidsrechter De Goede op 31 maart zich genoodzaakt om de wedstrijd te staken. Gokhan Yazici, de aanvaller van Sporting Leiden, had zojuist een rode kaart van hem gekregen. Yazici was het niet eens met deze beslissing en ging verhaal halen bij de dienstdoende scheidsrechter. De Goede was hier niet van gediend en besloot de wedstrijd te staken. Op dat moment stond er een 1-1 stand op het scorebord.

Op dinsdagavond 7 mei zal het restant van deze wedstrijd worden uitgespeeld, zo heeft de KNVB besloten. Matthijs Egberts, Finn Janmaat en Menno Moerdijk zullen op deze avond niet in actie mogen komen, daar zij in de eerdere ontmoeting werden gewisseld. Daarentegen staat het helemaal vrij om elf andere spelers in te zetten voor deze partij. Voor Sporting Leiden staan Van Wanrooij, Heemskerk, Filippo en Kalangu op scherp vanwege een gele kaart in die eerste zevenentachtig minuten. Daarnaast mogen de Leidenaren de heren Pinas, Van Leeuwen, De Haas en Yazici niet opstellen. In totaal zal er, inclusief blessuretijd en verder oponthoud, zes minuten worden gespeeld. Sporting Leiden begint door het rood van Yazici in ondertal aan dit restant.

De wedstrijd begint met een vrije trap op het helft van Nicolaas Boys in het voordeel van de Nieuwveners. Als de mannen van Kasim nog iets van dit seizoen willen gaan maken zal het ‘va-banque’ moeten spelen en alles op de aanval moeten gooien om in die resterende tijd nog een doelpunt te maken. Uiteraard met alle risico’s van dien, maar er lijkt geen andere keuze. Sporting Leiden zal het punt koesteren en zich maar wat graag willen consolideren op de vijfde plaats, daar waar het nu staat. Het worden spannende en nerveuze minuten aan de W.P. Speelmanweg…

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Negental Aarlanderveen blijft overeind tegen Floreant

De Halve Marathon van Nieuwkoop op zondag 1 september