Daan Kool rijdt naar Europese titel op kilometer tijdrit

Apeldoorn | Van 17 t/m 22 augustus staat in Apeldoorn het EK Baanwielrennen voor junioren en beloften op het programma. Zevenhovenaar Daan Kool komt tijdens dit Europees Kampioenschap in actie op de onderdelen teamsprint, kilometer tijdrit en Keirin.

Woensdag reed Kool ijzersterk met de Nederlandse sprintploeg, desondanks werd het in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere winnaar Groot-Brittannië.

Donderdag kwam hij opnieuw in actie en ditmaal op de kilometer tijdrit. In de finale hiervan reed Kool naar een persoonlijke toptijd van 1.01.569 en uiteindelijk bleek niemand aan deze tijd te komen. ‘Ik hoopte een persoonlijke record te rijden en daarmee verwachtte ik ver te kunnen komen. En dat bleek ook zo, want ik reed dus een PR en dit bleek ook genoeg te zijn voor het goud. Ik had hiervan alleen maar kunnen dromen’, aldus een gelukkig Kool, die zich nu Europees Kampioen voor beloften mag noemen.

‘De focus gaat nu wel weer naar de zondag, want dan staat het Keirin toernooi op het programma. En daarin hoop ik ook weer wat moois te laten zien en mijn tweede plaats van vorig jaar te verbeteren.’ Kool gaat dus voor niets minder dan goud en hoopt Apeldoorn dus te kunnen verlaten met twee gouden medailles.

Nog één week tot de 0172SPORT-CUP

Nicolaas Boys en NSV’46 in eerste speelronde tegen elkaar