Nog één week tot de 0172SPORT-CUP

Langeraar | Komende week worden de eerste poulewedstrijden van de 0172SPORT-CUP afgewerkt en het op zaterdag 28 augustus wordt het toernooi afgerond. Maar hoe gaat het in de voorbereiding met onze clubs tot dusverre?

Titelverdediger Aarlanderveen speelt op dinsdag 24 augustus zijn eerste poulewedstrijd in Poule B in Nieuwveen tegen Nicolaas Boys en gaat dit doen met al twee wedstrijden in de benen. Op 14 augustus oefenden zij namelijk al tegen Zwammerdam en dit duel eindigde in een gelijkspel. Zaterdag 21 augustus staat Zevenhoven als tweede oefenduel op het programma.
Tegenstander Nicolaas Boys zal Aarlanderveen ontvangen met negentig reeds gespeelde minuten in de benen daar waar komende zaterdag ASC de tegenstander zal zijn van hun eerste oefenwedstrijd. Deze wedstrijd begint om 19.30 uur en staat onder leiding van Ruud Augustin.

Ook op dinsdagavond de 24e, spelen in Poule A Zevenhoven en Nieuwkoop tegen elkaar. Deze wedstrijd begint tevens om 20.00 en staat onder leiding van Marcel Rietveld. Ook hierbij is er één ploeg dat qua speelminuten duidelijk een voorsprong heeft op de ander. Voor de ploeg van Manfred van den Bosch is dit namelijk de eerste wedstrijd waar collega Chris Snatersen zijn mannen al voor de derde maal aan het werk ziet. Zevenhoven heeft namelijk afgelopen weekend een nuttige oefenpot gespeeld tegen Koudekerk en boekte hierin een 3-2 overwinning. Zoals eerder in dit stuk vermeld zullen zij de 21e op bezoek gaan in en bij Aarlanderveen.

Op donderdag 26 augustus om 19.30 uur is in Noorden de eerste burenruzie van het jaar te zien. In Poule B gaat het sportief van Cor Stoof namelijk op bezoek bij het NSV’46 van Robert Swart. Voor zowel de bezoekers als de verliezend finalist van de vorige editie van de 0172SPORT-CUP betreft deze ontmoeting de eerste speelminuten van het nieuwe seizoen. Het is aan Martien Hendriks deze wedstrijd in goede banen te leiden.

Tevens op donderdag vind in Poule A de zogeheten ‘Kermiswedstrijd’ plaats. Gastheer van de 0172SPORT-CUP Altior ontvangt als eerste poulewedstrijd namelijk zoals jaarlijks tijdens de kermisweek TAVV maar dit jaar staan er naast de eer en prestige ook de eerste punten voor de 0172SPORT-CUP op het spel. TAVV oefent voorafgaande aan deze kraker komende zaterdag eerst nog tegen Zwammerdam. De ploeg van Arjan van der Laan zal komende zondag tegen het Goudse Donk zijn eerste minuten maken ter voorbereiding op het seizoen.

Zaterdag zullen de overige wedstrijden in de beide poules gespeeld worden op het Altior terrein. Het volledige speelschema vind u hieronder. Na de finale zal er binnen de toelaatbare regels omtrent corona op een gezellige manier afgesloten worden op het daarvoor speciale terras bij de Altior-kantine. We hopen u daar en ook op dinsdag en donderdag langs de velden te mogen begroeten!

Het speelschema van de finaledag op zaterdag is als volgt:

10:30 – 11:15  Altior – Zevenhoven (Scheidsrechter J. Verduijn)
10:30 – 11:15  Nieuwkoop – TAVV (Scheidsrechter R. Augustin)

11:20 – 12:05  NSV’46 – Nic Boys (Scheidsrechter M. Hendriks)
11:20 – 12:05  Aarlanderveen – Sportief (Scheidsrechter M. Rietveld)

12:10 – 12:55  Nieuwkoop – Altior (Scheidsrechter M. Rietveld)
12:10 – 12:55  TAVV – Zevenhoven (Scheidsrechter J. Verduijn)

13:00 – 13:45  Aarlanderveen – NSV’46 (Scheidsrechter R. Augustin)
13:00 – 13:45  Sportief – Nic Boys (Scheidsrechter M. Hendriks)

14:15 – 14:45  Winnaar A – Winnaar B (finale) (Scheidsrechter J. Verduijn)

Wie wordt de opvolger van Aarlanderveen? Of weten zij wederom de cup mee naar huis te nemen? Kom het zien op zaterdag 28 augustus aan de sportlaan in Langeraar!*

*Vanwege de kermis is er bij het Altior terrein geen parkeermogelijkheid, het verzoek is dit in de wijk rondom het park te doen.

Foto Ronald Snellink: De opkomst van gastheer NSV’46 en uiteindelijke winnaar Aarlanderveen tijdens de editie van 2019

Gratis waterpolo en zwemclinic voor de jeugd in Zwembad de Wel!

Daan Kool rijdt naar Europese titel op kilometer tijdrit