0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

‘Coronamaatregelen amateurvoetbal worden versoepeld’

Den Haag | Vanavond om 19:00 uur is er weer een persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge. Zoals voor elke persconferentie omtrent het coronavirus het geval is, zijn er in de media weer een aantal versoepelingen uitgelekt.

Zo zijn er al een aantal versoepelingen omtrent het betaald voetbal bekend gemaakt. Naar verluidt mag er vanaf 1 september weer (deels) met publiek gespeeld worden. Maar volgens De Gelderlander worden er ook een aantal coronamaatregelen voor het amateurvoetbal versoepeld.

Momenteel mogen alle senioren al wel trainen, echter moeten zij nog wel 1,5 meter afstand van elkaar bewaren. Hierdoor zijn partijspelen bijvoorbeeld nog niet mogelijk. Voor de jeugd tot 18 jaar zijn deze beperkingen er niet en vanaf 1 juli komen deze waarschijnlijk ook voor de senioren te vervallen.

Daarnaast is de verwachting dat men vanaf 1 augustus met het spelen van oefenwedstrijden mag beginnen en dat op 1 september de officiële wedstrijden weer hervat mogen worden.

Vanavond horen we definitief of deze versoepelingen plaatsvinden, maar langzamerhand lijkt het erop dat alles weer echt opgestart kan worden!

Update 24-06 (20:45 uur):
Bovenstaande versoepelingen zijn vanavond allemaal bekend gemaakt tijdens de persconferentie van Rutte en De Jonge. Echter zijn oefenwedstrijden zelfs vanaf 1 juli al toegestaan. Ook is publiek bij wedstrijden weer welkom, mits zij 1,5 meter afstand van elkaar houden.

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Coronaproef voor voetbalouders

Weinig wijzigingen in zaterdagcompetities, meer mutaties op zondag