Competities A-categorie hervat inclusief nacompetitie

Zeist | Na lang beraad waarin verschillende scenario’s bekeken zijn hoe om te gaan met het restant van de competitie, heeft de KNVB gekozen voor het scenario waarin er niets aan de oorspronkelijke opzet veranderd wordt. De herstart is, zoals al eerder bekend werd, op 5 en 6 februari en dit betreft een inhaalronde. De week er op wordt de competitie dan écht hervat.

De KNVB licht op haar website het besluit als volgt toe: ‘De genomen beslissing ligt in lijn met het besluit voor de overige competities in het amateurvoetbal (categorie B), die na de coronalockdown komend weekend al een herstart maken. Na twee jaar ervaring met corona, is duidelijk dat er altijd onzekerheid is over de toekomstige ontwikkeling hiervan. De zorgen voor het vervolg van het seizoen zijn dus niet weg. Het gekozen scenario is echter positief ingestoken waarbij bewust een risico wordt genomen, net zoals in de andere sectoren in de samenleving gebeurt. Bij nieuwe of onvoorziene ontwikkelingen die het beoogde verloop van de competities in gevaar brengen, kan het bestuur alsnog ingrijpen. Het hoofddoel is en blijft om de competitie uit te spelen en de wens is om deze niet te veel op de schop gooien. De afgelopen twee seizoenen zat dat er vanwege corona niet in en dat maakt promotie/degradatie nu extra belangrijk om alle teams weer op het juiste niveau in te kunnen delen.’

Als de corona-cijfers in de ziekenhuizen een dalende lijn blijven vertonen kunnen we ons dus gaan opmaken voor een spannend einde van de competities, met misschien voor één of meerdere van ‘onze’ clubs wel een mooi toetje.

Risico inperken
De KNVB maakt verder bekend dat het omtrent coronabesmettingen er een aantal nieuwe regels introduceert. Zo mag een team in de A-categorie na overleg met de KNVB maximaal eenmaal uitstel aanvragen vanwege coronabesmettingen. Een eventuele tweede aanvraag tot uitstel wordt door de voetbalbond beoordeeld en mag het verloop van de competitie niet schaden. Voor de laatste vier speelronden is het niet mogelijk om uitstel te krijgen.

Voor een midweekse wedstrijd dient de thuisspelende vereniging zorg te dragen voor een goedgekeurd speelveld. Als er geen lichtinstallatie is terwijl dat wel noodzakelijk is om te kunnen voetballen, dan dient te worden uitgeweken naar een andere locatie, bijvoorbeeld een naburige vereniging of het terrein van de tegenstander (mits akkoord van de KNVB). Als een grasveld niet bespeelbaar is dan moet op een kunstgrasveld worden gevoetbald als de club daarover beschikt. De wedstrijd dient gespeeld te worden op of voor de door de KNVB aangegeven datum.

Danny ter Hoeve volgt Chris Snatersen op bij Zevenhoven

Oefennederlagen voor Aarlanderveen, Nieuwkoop en TAVV