Bouwhuis viermaal trefzeker voor Aarlanderveen

Aarlanderveen | In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen heeft Aarlanderveen uitgehaald tegen FC Oegstgeest. Er werd met maar liefst 5-1 gewonnen, een score die eerder dit seizoen ook op het bord stond in Oegstgeest. Toen stond Aarlanderveen echter met lege handen…

Ondanks dat Aarlanderveen goed aan de wedstrijd begon keek het al snel tegen een 0-1 achterstand aan. Nog voor de rust werd deze achterstand ongedaan gemaakt. Binnen drie minuten zorgde Killian Bouwhuis in twee vrijwel identieke situaties ervoor dat de score werd omgedraaid in een 2-1 voorsprong. Beide keren werd Bouwhuis de diepte ingestuurd en rondde hij bekwaam af.

‘Het is fijn om de laatste thuiswedstrijd zo af te sluiten, zeker met de tent op de achtergrond’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Direct na rust zorgde linkervleugelverdediger Jimmy Nieuwmeijer er met een afgemeten voorzet voor dat Bouwhuis opnieuw het eindstation was en voor zijn derde van de middag mocht aantekenen. Hierdoor kon Aarlanderveen het laatste deel van de wedstrijd vrijuit voetballen en bleef het een goed niveau halen. Door treffers van ‘Mister Aarlanderveen’ Jorn Poelwijk en opnieuw Killian Bouwhuis werd de score zelfs nog opgeschroefd naar 5-1.

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk kon dan ook niet anders dan tevreden zijn over de prestaties van zijn ploeg. ‘Het was een prima overwinning en fijn om de laatste thuiswedstrijd zo af te sluiten. Zeker met de tent op de achtergrond (doelend op Tentfeest Aarlanderveen, red.).’ Volgende week speelt Aarlanderveen zijn laatste wedstrijd van het seizoen en gaat het op bezoek bij Alphia, dat aan een punt genoeg heeft om kampioen te worden. Toch hoopt Van Dijk ze van het kampioenschap af te houden. ‘We gaan altijd voor een overwinning, dus volgende week ook. Het is in elk geval een mooi potje om af te sluiten’.