André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Bespiegelingen vooraf….

We hebben weer iets om naar uit te zien! En laten we hopen dat “onze” clubs een hele competitie tegemoet kunnen gaan zien. Na twee rampzalige seizoenen waarin de stekker er voortijdig werd uitgetrokken, staat iedereen weer fris in de startblokken. Reden genoeg om te kijken waar de kansen liggen….

Op moment van schrijven hebben we er een bekerronde opzitten en is dat uiteraard nog geen graadmeter van de werkelijke kracht van de onzen.

Aarlanderveen is een ploeg om rekening mee te gaan houden in de derde klasse. Ambitieus als men daar is moet een plaats bij de bovenste vijf haalbaar zijn. Datzelfde geldt min of meer ook voor TAVV. De winnaar van het 0172SPORT toernooi heeft die ambitie uitgesproken in het interview tijdens het toernooi. Nieuwkoop, dat in dezelfde klasse uitkomt, zal iets onder deze twee clubs gaan eindigen, maar kan ons ook positief verrassen. Dat zagen we in het begin van vorig seizoen terug. Een goede start kan stimulerend werken op langere termijn en wie weet wat er dan allemaal nog kan inzitten in deze boeiende derde klasse A.

Een treetje lager treffen we vier streekgenoten. Zevenhoven lijkt van deze vier de sterkste, maar heeft in de breedte wel wat spelers zien vertrekken. Toch acht ik hen in staat om bovenin een rol van betekenis te kunnen gaan spelen. Van NSV’46 en Nicolaas Boys zullen we dit niet gaan zien. Maar net als Nieuwkoop kunnen zij wellicht positief verrassen, al lijkt men niet voor de bovenste plaatsen in aanmerking te komen. Het zou knap zijn als een van hen zich rond de vijfde plaats kan gaan spelen, maar meer verwacht ik op voorhand niet. Daar is deze klasse veel te sterk voor in de breedte. Dit is dan ook verreweg de sterkste vierde klasse in de omtrek als je gaat vergelijken met de overige vierde klassen. In dat licht gezien en met de verzwaarde degradatieregeling vanwege het vormen van een vijfde klasse moeten de teams op hun hoede zijn. Sportief zal boven zichzelf moeten gaan uitstijgen, wil het niet afglijden naar de kelderklasse. De voorbereiding was in ieder geval veelbelovend, maar blessures, schorsingen en de breedte van de selectie zullen onderweg gaan bepalen hoe het er voorstaat aan het einde van de rit….

‘Dit is ook verreweg de sterkste vierde klasse als je het gaat vergelijken met de overige vierde klassen’

André denkt dat onze vierdeklassers op hun hoede moeten zijn

Tot slot Altior. De zondagtweedeklasser staat voor een uitdaging. Handhaving zal het primaire doel zijn voor de mannen van Arjan van der Laan. De Haagse clubs zijn ingeruild voor teams vanuit West 1 en of je daar blij mee moet zijn zal de toekomst leren. In deze teams zit meer voetbal dan het fysieke spel vanuit de residentie. Het wordt koffiedik kijken of de Langeraarders zich aan dit niveau kunnen optrekken. Er zal in ieder geval wekelijks strijd geleverd moeten worden, wil men in hun missie gaan slagen. In mijn ogen gaan de oranjehemden zich handhaven in deze klasse. Maar een makkelijke weg zal het niet worden….

Seizoen 2021-2022 staat op punt van beginnen en met een schuin oog kijk ik al naar seizoen 2022-2023. Dan doet de vijfde klasse zaterdag haar intrede en begint het horizontale overstappen van de zondag naar de zaterdag. Altior zou bij handhaving kunnen instromen in de tweede klasse, mocht het zaterdag als speeldag gaan verkiezen. De competitie-indelingen gaan dan flink op het schop. Dus voorlopig maar even het vizier richten op komend seizoen. Er staat immers nog genoeg op ons te wachten om je als liefhebber op te verheugen. Veel voetbalplezier allemaal!

Altior geeft na uur ruime voorsprong weg

Gratis bootcamp bij Anytime Fitness Ter Aar