Altior geeft na uur ruime voorsprong weg

Langeraar | in het bekertoernooi werkt zondag tweedeklasser Altior twee van de drie bekerwedstrijden op de zaterdag af, zo ook afgelopen weekend toen het Rotterdamse XerxesDZB op bezoek kwam.

Al direct bleek dat de ploeg van Arjan van der Laan een lastige middag zou gaan beleven tegen de technisch vaardige spelers van de bezoekers. Een flinke dosis werklust wat hetgeen de Langeraarders er tegenover zetten, maar dat kost kracht…

Toch speelde Altior bij vlagen zeer behoorlijk voetbal en kwam men er een paar keer gevaarlijk uit. Tim Heikoop zette zijn ploeg zodoende ook op prachtige wijze op een 1-0 voorsprong, toen hij het leer over de Rotterdamse doelman wist te stiften. XerxesDZB bepaalde de wedstrijd, maar Altior ging desondanks met een voorsprong de rust in. Wel moest men eerst de gelijkmaker slikken, maar captain Thijs Noordsij was ook trefzeker en zodoende zocht men met een 2-1 voorsprong de kleedkamers op.

Tien minuten na rust leek er een stunt in de maak toen Tom van der Weijden de marge vergrootte naar twee, maar vijf minuten later tikten de bezoekers de aansluitingstreffer tegen de touwen en bleek het verzet van Altior gebroken. De pijp was volledig leeg en dit resulteerde er in dat Xerxes alsnog het veldoverwicht uitdrukte in een ruime overwinning en Altior in het restant maar liefst nog vier treffers moest incasseren en na negentig minuten een 3-6 stand op het bord zag staan…

Archieffoto

Sander van Dijk: ‘Ik krijg te maken met allemaal jongens die verwachten dat ze gaan spelen’

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!