Beau Snellink ziet debuut op WK Allround aan zich voorbij gaan

Hamar | Schaatser Beau Snellink reisde deze week af naar Hamar, Noorwegen. In het bekende ‘Vikingschip’ zou hij vanmiddag debuteren bij het WK Allround. Helaas loopt het helemaal anders voor de 20-jarige Noordenaar: een positieve corona-test gooit roet in het eten.

En dat terwijl hij bezig was met een droomseizoen: hij reisde mee naar Peking als reserve voor de Olympische Spelen en met zijn tweede plek op het NK Allround plaatste hij zich voor dit WK Allround. Ook drie dagen geleden was Snellink nog in de feeststemming. Zijn contract bij topploeg Jumbo-Visma werd opengebroken en met twee jaar verlengd.

Zelf zag Snellink de positieve test absoluut niet aankomen: ‘Je moet hier in het hotel elke ochtend testen. Gisteren zag je al bij de Canadees Laurent Dubreuil dat je zomaar positief kunt testen. En nu was het bij mij ook raak. Toen ik het te horen kreeg brak ik wel even… Ik heb nog drie zelftesten gedaan maar ze bleven allemaal positief.’

‘Ik heb na die positieve test nog drie zelftests gedaan, ze bleven allemaal positief…’

Beau Snellink over zijn positieve corona-test in Hamar

‘Dit is heel lastig. We hebben een goede reserve, mijn ploeggenoot Chris Huizinga, maar ik had natuurlijk het liefst zelf laten zien wat ik waard ben. Ik ben in vorm, daar ligt het allemaal niet aan, maar nu wordt het zo voor me weggekaapt.’

Zijn ouders en oom en tante zitten vanmiddag op de tribune. Of hij zelf gaat kijken of de tv uit laat? ‘Ik ga zeker kijken. Mijn ploeggenoten staan aan de start en ik ga kijken of het hen wel lukt.’ De Noordenaar heeft geen klachten en zit nu in quarantaine in het hotel in Hamar. ‘Ik hoor vanavond wat de regels zijn en wanneer ik eventueel weer weg kan.’

‘De grootste nachtmerrie is uitgekomen, vanmorgen positief getest op corona’

Beau Snellink over het mislopen van het WK Allround

Snellink zal dit weekend dus niet meer in actie komen. Het zou de laatste wedstrijd van zijn seizoen zijn en dus gaat hij nu de rustperiode erin. Op Instagram plaatste hij een foto met een groot rood kruis erdoor: “De grootste nachtmerrie is zojuist uitgekomen, vanmorgen positief getest op corona. Zal mijn eerste wereldkampioenschap Allround niet starten. Nu is het tijd voor rust en om sterker terug te komen.” Snellink wordt vervangen door ploeggenoot Chris Huizinga. Vandaag begint het WK Allround voor de mannen met de 500 en 5.000 meter. Morgen worden de 1500 en 10.000 meter gereden.

Door: Roxan van der Hoorn
Foto: ©Jumbo-Visma / Instagram Beau Snellink

Corona zet streep door FC Oegstgeest – Aarlanderveen

Nicolaas Boys verzuimt koppositie over te nemen na doelpuntloos gelijkspel