Nicolaas Boys verzuimt koppositie over te nemen na doelpuntloos gelijkspel

Woerden | In de de derde wedstrijd na de winterstop ging Nicolaas Boys op bezoek bij dé ploeg in vorm. VEP was na de hervatting van de competitie namelijk nog zonder puntverlies en vergaarde de maximale score van negen punten waardoor zij de onderste regionen hadden verlaten. Op voorhand kon je dus spreken van een lastig karwei voor de Nieuwveners.

Nog voordat de wedstrijd was begonnen moest Nicolaas Boys al een teleurstelling verwerken. Aanvoerder Joost Verkerk haakte tijdens de warming-up af met een enkelblessure, nadat hij in een kuil was gaan staan. Hierdoor maakte ‘good-old’ Niels Verhaar als aanvaller zijn opwachting in de basiself, Tom van Nieuwburg zakte een linie terug naar het middenveld. Op de linkshalf positie was tevens de eerste basisplaats ingeruimd voor Aimsley van der List.

De eerste helft had net zo goed op papier afgedaan kunnen worden. Op een dramatisch veld, waar Verkerk dus al kennis mee had gemaakt, grossierden beide ploegen in balverlies en gingen de meest simpele dingen fout. Daarnaast wisten beide ploegen ook geen enkele mogelijkheid te creëren, wat de amusementswaarde zeker niet ten goede kwam.

Na de rust bleef Van der List in de kleedkamer achter en werd hij vervangen door Michael Heemskerk. Met deze wissel besloot Mo Bougrine over te schakelen naar een 4-3-3 systeem en het dus over een andere boeg te gooien. Nicolaas Boys kwam in elk geval beter uit de kleedkamer dan dat het de gehele eerste helft had laten zien. Na een paar minuten werd met een schot van afstand van Ravi Pijper het doel van Christian Versteegt voor het eerst onder vuur genomen, zijn poging ging echter over. Ook Van Nieuwburg deed daarna tweemaal een poging, maar ook deze gingen niet tussen de palen.

‘Eigenlijk hadden we bovenaan moeten staan als je de wedstrijden tegen Zwammerdam en Bodegraven nog eens bekijkt’

Matthijs Egberts | Verdediger Nicolaas Boys

Na ruim een kwartier spelen in de tweede helft kwam VEP voor het eerst in de buurt bij het doel van Xander Hardsteen. Jari Wijfjes maakte op de rand van de zestienmeter een nuttige overtreding, scheidsrechter Vijverberg hanteerde echter de voordeelregel maar de thuisploeg wist hier niet goed mee om te gaan. Ondertussen hadden Jordy van Eijk (geblesseerd) en Fitz MacLean het veld verlaten, Rik Verkerk en Joël Verlaan waren hun vervangers. Diezelfde Verlaan liet zich daarna direct gelden. Uit een voorzet van Heemskerk volleerde hij de bal in de handen van Versteegt, daarmee werd de VEP-goalie voor het eerst getest.

Iedereen met een zwart-groen hart hoopte dat deze kans van Verlaan het startsein was voor een slotoffensief. Nicolaas Boys bleek echter niet bij machte om het VEP nog lastig te maken, zelf kwam het overigens ook niet meer in de problemen. Een terechte puntendeling was het gevolg, maar de Nieuwveners hadden uitstekende zaken kunnen doen op de ranglijst. Het had bij een overwinning namelijk aan kop kunnen komen doordat Zwammerdam en Woerden niet in actie kwamen, en SCH ’44 verrassend gelijkspeelde tegen Sportief.

Matthijs Egberts, die door de blessure van Verkerk de aanvoerdersband droeg, was na afloop helder in zijn commentaar. ‘Het was een zware pot, waarbij we ook nog eens te maken hadden met veel afwezigen zoals Luke, Fabio en Rocco. Daarnaast raakte Joost dus in de warming-up geblesseerd. In de eerste helft was te merken dat we ze misten en het veld werkte daar ook niet aan mee. VEP had één schotje en ze hadden wellicht ook nog een penalty kunnen krijgen toen Peter de voet raakte in plaats van de bal. Zelf hebben we vrijwel niks gecreëerd, maar in de tweede helft waren we dominant met een aantal goede kansen. Maar zoals zo vaak hebben we teveel kansen nodig om te scoren. Ook hadden wij nu een penalty kunnen krijgen die niet gegeven werd.’ Daarnaast vindt Egberts dat men nu eigenlijk aan kop had moeten staan. ‘Tegen Zwammerdam en Bodegraven hadden we gewoon moeten winnen, dus als je die punten erbij telt…’

Opstelling Nicolaas Boys:
Xander Hardsteen; Jordy van Eijk (66. Rik Verkerk), Jari Wijfjes, Matthijs Egberts ©, Ravi Pijper; Peter Burgmeijer, Joey van den Haak, Tom van Nieuwburg, Aimsley van der List (46. Michael Heemskerk); Niels Verhaar, Fitz MacLean (70. Joël Verlaan)

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Foto’s: Richard van der Zwaan / Jan van der Geest

Beau Snellink ziet debuut op WK Allround aan zich voorbij gaan

TAVV blameert zich tegen hekkensluiter VVC