Arbitraal falen bezorgt NSV’46 fikse kater

Waddinxveen | Alles met een NSV46-hart keerde gister met een wel hele wrange smaak terug naar Noorden. In de uitwedstrijd tegen runner-up Be Fair waren de bezoekers zeker niet de onderliggende partij, een discutabel moment in de zeventigste minuut zou deze wedstrijd echter beslissen…

Op voorhand zouden de Noordenaren een lastige wedstrijd tegemoet gaan en al vroeg in de wedstrijd keek de ploeg van Dennis van den Ing tegen een achterstand aan. In de zevende minuut kreeg Be Fair een vrije trap op een meter of vijfentwintig voor de goal van keeper Bas Kalshoven. Laatstgenoemde wilde zijn zicht niet laten belemmeren door een muur en hier had hij achteraf waarschijnlijk spijt van. Hij verkeek zich namelijk lelijk op de poeier; 1-0.

NSV’46 kwam echter steeds beter in de wedstrijd en was voetballend de betere ploeg ondanks dat het de harde wind pal tegen had. Het gaf niet veel weg en wist op het middenveld steeds de tweede bal te veroveren. Na een minuut of dertig kreeg ook NSV’46 een vrije trap op een mooie positie. Waar je Michael van Koert verwacht nam broertje Robin plaats achter het speeltuig. Vanaf de linkerkant op de rand van het zestienmetergebied krulde hij de bal richting goal. Gedragen door de wind ging de bal over de doelman en via de onderkant van de lat in het doel, 1-1.

‘Dat zo’n moment deze wedstrijd beslist, ongelofelijk’

Dennis van den Ing – trainer NSV’46

De tweede helft eenzelfde beeld ondanks het windvoordeel. Het spel werd voornamelijk gespeeld op de middenlijn. Wel wist Be Fair één van de spaarzame mogelijkheden pijnlijk af te straffen. Na een rare lange bal was de Noordense defensie gezien en zette Be Fair de 2-1 op het scorebord. Als reactie hierop plaatste Van den Ing een dubbele wissel waarmee hij aanvallend gezien meer stootkracht kreeg. Cas van der Hoorn en Jefrey van Capel, die zijn wedstrijdjes dit seizoen speelt in een lager elftal, betraden het veld in jacht op de gelijkmaker. En die kwam er, athans… We schrijven inmiddels de al eerder genoemde zeventigste minuut. Van der Hoorn schiet op doel en zijn inzet verdwijnt via de binnenkant van de paal in het doel. De keeper frommelde de bal vervolgens terug het speelveld in maar was zelf niet in de veronderstelling dat dit enig effect had. Arbiter Jager eiste echter een negatieve hoofdrol voor zichzelf op. Met prima zicht op de situatie twijfelde hij en vroeg advies aan de Waddinxveense grensrechter. Kijkend door een ietwat gekleurde bril gaf deze te kennen dat de bal de doellijn niet was gepasseerd en tot grote ontsteltenis van iedereen ging Jager hierin mee. ‘Ongelofelijk’, reageert Van den Ing met het stoom nog uit de oren. ‘Die bal was meer dan een meter achter de doellijn, niet alleen ik kon dit zien. Van wat ik hoorde was het ook vanaf de tribune en vanaf de bank van Be Fair te zien. Dat de scheidrechter in deze situatie afgaat op een grensrechter is voor mij onbegrijpelijk. Als je alleen al keek naar de reacties, de non-verbale communicatie, wist je genoeg. Van de keeper tot de verdedigers die erbij stonden, allemaal hadden ze zich al neergelegd bij een treffer. We zijn echt bestolen.’

In de slotfase was Van der Hoorn andermaal dichtbij na een goede actie van Michael van Koert maar de Noordense formatie ging zonder punten huiswaarts. ‘Je doet vandaag eigenlijk helemaal niks fout en bent in mijn ogen de betere van de twee. Dat zo’n moment deze wedstrijd beslist… Ik hou er maar over op’, aldus een zeer gedesillusioneerde Noordense trainer.