Thijs van der Zon, sv Nieuwkoop, 0172SPORT, Kees Verhaar

Nieuwkoop leidt thuis zeer duur puntverlies

Nieuwkoop | Na de gewonnen derby tegen buurman NSV’46 was het zaak om dit goede gevoel vast te houden. Niet alleen dit stond op het spel, ook de derde plaats in de competitie en de strijd om het periodekampioenschap. CVC Reeuwijk kwam op bezoek, een lastige tegenstander waar Nieuwkoop in eigen huis nog nooit van wist te winnen. Ook nu weer bleef de overwinning uit.

Bij Nieuwkoop waren enkele mutaties in de opstelling. Daan Zuijdervliet liep tegen NSV’46 tegen zijn vijfde gele kaart aan en was dus geschorst. Zijn plaats centraal achterin werd ingevuld door Sebastiaan van der Voorn. Hein Bosma – terug van vakantie – kreeg de voorkeur boven een teleurgestelde Job Stolk. Coach Michel Strating speelde hiermee in op de snelle CVC-aanvaller Lourens Uiterwijk. Ook Sam Vijfhuizen moest genoegen nemen met een plaats op de bank. Frank Veelenturf was vandaag de aanvalsleider.

Direct vanaf het begin waren de intenties van Nieuwkoop duidelijk. De belangrijkste spelers van CVC Reeuwijk, Moussa Kallisse en Uiterwijk, moesten uit hun spel worden gehaald. De eerste grote kans na een kleine minuut spelen was er voor Veelenturf. Vrij voor de keeper schoot hij op het uitgestoken been van de doelverdediger. De volgende kans was voor Dennis Boer. In het strafschopgebied zette hij de gehele Reeuwijkse-defensie op het verkeerde been en hij schoot de bal vervolgens wél langs de keeper. Op de doellijn kreeg deze echter assistentie van een verdediger die een vroege achterstand voorkwam.
Pas na twintig minuten was daar de eerste grote kans voor CVC, en een grote ook. Thomas Boekenstein kwam echter als winnaar uit het één tegen één-duel met Uiterwijk. Nieuwkoop, en met name clubtopscorer Dennis Boer, liet voor de rust legio kansen onbenut tot grote ontsteltenis van Strating. ‘Voetballend gezien hebben we het tegen weinig ploegen lastig, maar we vergeten zo vaak de kansen te benutten. Als je vandaag ook ziet hoeveel honderd procent kansen we creëren en niet afmaken… Ik heb er voor rust zeker acht geteld. Om gek van te worden.’

‘Voor rust heb ik zeker acht 100% kansen geteld, om gek van te worden.’

Michel Strating – trainer sv Nieuwkoop

Net als vorige week begon Nieuwkoop ook nu niet goed aan de tweede helft. Het tempo van voor de rust werd niet bereikt en CVC nam brutaal de leiding in de vierenvijftigste minuut. Na een uur voetballen bracht Strating spits Vijfhuizen in de ploeg voor Veelenturf en de invaller drukte direct zijn stempel. Koud in het veld kon hij een voorzet van Jeffrey Pieterse tot doelpunt promoveren: 1-1.

In de slotfase probeerde Nieuwkoop nog een overwinning te forceren, maar het bleef falen in de afronding. Invaller Gareth Rowlands was misschien nog wel het dichtstbij de winnende maar hij zag zijn inzet vanaf tien meter ruimschoots over de lat gaan. De bezoekers kregen het laatste kwartier middels drie vrije trappen ook de kans om een gooi te doen naar de drie punten. Verder dan de muur, de vuisten van Boekestein en een lancering richting de provinciale weg kwam het niet.

Nieuwkoop moest dus genoegen nemen met een puntje en deed zichzelf hiermee vandaag ernstig te kort. De derde plaats op de ranglijst moest worden overgedragen aan Lugdunum en ook de ambitie om de tweede periode te winnen kan vooralsnog terug de koelkast in.