Altior wint laatste duel en zakt met opgeheven hoofd af naar derde klasse

Amersfoort | Voor Altior zit het erop. De ellenlange reistijden en onbekende tegenstanders worden komen seizoen ingeruild voor – waarschijnlijk – ontmoetingen met TAVV en Zevenhoven. De Langeraarders, die komend seizoen voor het eerst op zaterdag actief zullen zijn, moesten hun laatste wedstrijd winnen om de nacompetitie voor lijfsbehoud te bereiken en daarbij hopen dat ROAC puntverlies zou lijden. Altior won zelf zijn laatste uitduel maar ook ROAC won waardoor het seizoen erop zit voor de equipe van Arjan van der Laan…

Niemand zal lang wakker liggen van de degradatie vermoedden wij. Altior stapt zoals bekend over van de zondag naar de zaterdag en zal volgend seizoen dus uit gaan komen in de derde klasse met enkele buurtclubs. De tweede klasse had misschien weer een seizoen in de onderste regionen opgeleverd, waar het in de derde klasse waarschijnlijk op zijn plek zal zijn gezien de selectie.

Altior deed op Tweede Pinksterdag wat het moest doen: winnen. Binnen het kwartier kwam Altior op achterstand na een mooie aanval van de thuisploeg. VVZA in de beginfase de bovenliggende partij en pas na de tegentreffer kroop Altior wat uit zijn schulp. Een aantal kansen volgden en tien minuten voor rust stond Luuk den Haan op de goede plek om een voorzet van Tim Heikoop tot doelpunt te promoveren.

“Het is ergens zonde dat we zijn gedegradeerd, maar als het goed is krijgen we nu een competitie met allemaal buurtclubs”

Aanvoerder Tom van der Weijden kijkt uit naar een competitie vol derby’s

De tweede helft had Altior het initiatief en kwam het verdiend op voorsprong. Het was verdediger Tom van Vliet die middels een harde kopbal uit een corner met zijn eerste doelpunt van het seizoen de 1-2 maakte. Een kwartier voor tijd reten de Amersfoorters andermaal de Langeraarse defensie open en dit betekende de gelijkmaker.
Lang kon men hier niet van genieten want Altior werd in het zadel geholpen door een doldrieste actie van de VVZA-doelman die natrapte, met rood kon vertrekken en zodoende zijn vervanger met een strafschop tegen opzadelde. Heikoop pakte dit cadeautje met liefde uit en zorgde er zo voor dat de punten mee naar Langeraar gingen.

Al voor het laatste fluitsignaal werd duidelijk dat ROAC zijn laatste strohalm had gegrepen en voor de Langeraarders directe degradatie dus een feit was, maar wel met opgeheven hoofd vindt ook aanvoerder Tom van der Weijden. “Terugkijkend op dit seizoen in de tweede klasse denk ik dat we bovenal trots mogen zijn op wat we na de winterstop hebben laten zien. Voor de winter wonnen we slechts één duel en we eindigen nu nog op 25 punten. We hebben laten zien dat we goede wedstrijden kunnen spelen en veel goals kunnen maken. Het is ergens zonde dat we zijn gedegradeerd, maar als het goed is krijgen we nu een competitie met allemaal buurtclubs. Ik kijk er naar uit om weer een aantal derby’s te spelen. Of je nu een uur naar Amersfoort moet rijden of lekker op de fiets naar Ter Aar kunt dan is dat tweede altijd beter.”

De reistijden gaan ze dus niet missen in Langeraar maar Van der Weijden zag er ook de mooie kanten van. “Het was een competitie met allemaal ploegen van een erg hoog niveau. We kwamen bij clubs waar je anders nooit zou komen, dit maakte het ergens ook wel mooi. Maar tegen jongens uit de buurt spelen is een wel een stuk leuker. We hebben enorm hard gestreden iedere zondag in een voor ons lastige competitie en gaan dus met opgeheven hoofd naar de derde klasse. Hopelijk kunnen we daar een rol van betekenis gaan spelen. Dat is na een seizoen onderaan te hebben gestaan ook wel eens lekker…”

Wedstrijdbron en beeld: Nico van Smoorenburg

0172SPORT, Tosca Wens, Sportief

Sportief moet titel aan MMO laten en kan zich gaan richten op nacompetitie-finale

Voorbeschouwing Aarlanderveen – Legmeervogels