Altior wint Jeugd Voetbaltoernooi gemeente Nieuwkoop

Langeraar | Op zaterdag 20 april en maandag 22 april werd er bij zes verschillende voetbalclubs uit de gemeente Nieuwkoop door alle jeugd gevoetbald. De clubs waren: Nicolaas Boys, TAVV, NSV’46, Zevenhoven, SV Nieuwkoop en Altior. Ook Sportief voetbalde mee. Alle voetbalclubs uit de gemeente Nieuwkoop deden hier aan mee, af en toe aangevuld met teams uit de nabije omgeving. Het was een groot onderling toernooi.

Alle jeugdteams deden mee, vanaf JO19 tot en met JO8, inclusief de meiden. Primeur dit jaar was de deelname van de mini’s. Op tweede Paasdag, maandag 22 april, voetbalden er tien mini-teams bij TAVV in Ter Aar. Ze voetbalden van 10:30-12:30 uur. De jonge kinderen, van vijf en zes jaar oud, voetbalden onderling leuke wedstrijdjes. Iedereen bij de mini’s was winnaar en kreeg daarom een medaille mee naar huis. De meiden voetbalden bij Altior.
Bijzonderheden: een paar ‘gevalletjes EHBO’, er was een leuke wedstrijd ‘kipschieten’ en verder supermooi weer!

Nog een paar wetenswaardigheden:
– om en nabij 1400 voetballende kinderen
– 600 medailles
– heel veel (vrijwillige) scheidsrechters
– ongeveer 5000 bekers limonade

Ofwel, ook dit jaar stond er weer een grote, goed-draaiende organisatie achter.

Elk toernooi had uiteraard zijn eigen winnaar. Uit al die wedstrijden en rangschikkingen volgde één club die het over het geheel gezien het beste had gedaan. De prijsuitreiking van de beste jeugdclub was dit jaar bij de winnaar van vorig jaar op 22 april, namelijk Altior. Namens de gemeente reikte Remco Hendriks daarom de prijs uit voor de beste jeugdclub van de gemeente Nieuwkoop. De beste jeugdclub van de gemeente Nieuwkoop was in 2019 wederom Altior uit Langeraar.

Luke van Veen schiet Nicolaas Boys in slotminuut naar punt

Tienwekelijkse hardlooptraining in Zevenhoven