Luke van Veen schiet Nicolaas Boys in slotminuut naar punt

Nieuwveen | Voor Nicolaas Boys gold er maar één opdracht in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter HOV/DJSCR: winnen. Bij ieder ander resultaat zou men vooraf niet tevreden zijn. Na afloop was men echter blij met een punt.

Na vijf minuten leek ‘zwart en groen’ al op rozen te zitten. Luke van Veen mocht aanleggen voor een penalty en maakte geen fout: 1-0. Fabio dos Santos kreeg daarna een grote kans op de 2-0 nadat hij zichzelf keurig vrij had gespeeld, hij schoot echter recht op de Rotterdamse keeper. In een leuke en aantrekkelijke eerste helft kreeg beide ploegen wat mogelijkheden om de stand op het scorebord te veranderen, het duurde tot de veertigste minuut voordat deze eindelijk in beweging mocht komen. Een van richting veranderde vrije trap viel achter doelman Tim Stouten en leverde zodoende de verdiende gelijkmaker op: 1-1.

Topschutter Nick Teunissen bleef na de rust in de kleedkamer achter, zijn plaats werd ingenomen door Joost Verkerk. Dit bleek een gouden wissel te zijn, want net als in de eerste helft werd het net binnen enkele minuten gevonden. Uitgerekend de ingevallen Verkerk bleek het goudhaantje: 2-1. Opnieuw kwam HOV/DJSCR op gelijke hoogte. Nadat eerst al de lat was geraakt, kwam men niet veel later uit opnieuw een vrije trap op 2-2.

Twintig minuten voor tijd namen de bezoekers voor het eerst de leiding: 2-3. Nicolaas Boys moest daarna alle zeilen bijzetten om er in elk geval nog een punt uit te slepen. In de allerlaatste minuut was het Luke van Veen, die met een magnifieke vrije trap de 3-3 eindstand op het scorebord zette.