Altior wederom aan de verkeerde kant van de score

Roelofarendsveen | Beide teams kenden tot nog toe geen gelukkige start en beide bivakkeerden dan ook in de onderste regionen van de ranglijst. Zowel DOSR als het bezoekende Altior hadden vooraf vier schamele puntjes weten te verzamelen, al had de thuisploeg daar een wedstrijd meer voor nodig. Het mochten duidelijk zijn wat de inzet was: de rode lantaarn…*

Voorafgaand was het puzzelen voor coach Manfred van den Bosch. Tom van der Weijden, één van de belangrijke spelers van de oranjehemden, was niet helemaal okselfris maar verscheen desondanks als rechtsbuiten aan de aftrap. Altior startte furieus aan de wedstrijd en domineerden het eerste kwartier. Het vooraf besproken plan met aanvoerder Thijs Noordsij in een iets aanvallendere rol dan normaal en Tim Heikoop als valse spits pakte goed uit. De wisselwerking tussen de twee laatstgenoemde met daaromheen vanaf rechts Van der Weijden was duidelijk niet hetgeen de thuisploeg verwachtte.
Na tien minuten had Altior het veldoverwicht moeten uitdrukken in een voorsprong. Tim Heikoop liet zich uitzakken en zette met een schitterende steekbal linkervleugelverdediger Sven van Vliet alleen voor de keeper. Helaas de jongeling niet koelbloedig genoeg en wist de doelman van DOSR de openingstreffer ternauwernood en ten koste van een hoekschop te voorkomen.

Na een kwartier kregen de rood-gelen meer grip op het onverwachte aanvalsspel van de bezoekers en daardoor namen zij het initiatief meer en meer over. Na iets meer dan een kwartier moest Jeroen Sassen voor het eerst handelend optreden toen na een gevaarlijke voorzet een DOSR-aanvaller pal voor zijn neus opdook. Na achtentwintig minuten viel de goal alsnog. Sassen twijfelde bij een hoekschop en in de scrimmage wist Job Mooren de bal binnen te tikken. Altior herpakte zich, liet bij vlagen prima veldspel zien en voetbalde zich voor de rust naar een tweetal goede mogelijkheden. Eerst was het Noordsij die rakelings overkopte na een mooie voorzet van Stijn van der Meer. Vlak voor rust was Van der Weijden dichtbij toen hij verrassend vanuit de draai zijn geluk beproefde. Aan de ruststand veranderde echter niks meer.

‘We moeten er voor waken dat we ons niet gaan berusten in het feit dat dit het is’

Manfred van den Bosch | Trainer Altior

In de rust moest Van der Weijden alsnog de strijd staken en dit ging helaas ook ten koste van het Altior-spel. De tweede helft was dan ook duidelijk voor de thuisploeg die zodoende niet meer in de problemen kwamen. Ook bij Altior stond het net als voorbije weken achterin behoorlijk waardoor de er aan 1-0 stand niet meer veranderde.

Coach Van den Bosch is ondanks de laatste plaats strijdbaar maar realistisch: ‘Op basis van de gehele wedstrijd verdienden zij het net iets meer om als winnaar van het veld te stappen. De beginfase was duidelijk voor ons maar daarna pakken zij het goed op en creëren wij niet veel meer. Zeker toen na rust ook Tom eruit ging weet je dat het lastig wordt. Ons pijnpunt zit voorin en dat is zonder iemand te kort te doen maar als je na zeven wedstrijden vijf doelpunten hebt gemaakt is dit moeilijk te negeren. We moeten er in deze fase voor waken dat we ons niet gaan berusten in het feit dat dit het is. Ik zie genoeg aanknopingspunten waardoor we binnenkort een keer aan de goede kant van de score zullen staan. Zo keert Jimmy Egberts weer terug wat ons ook weer wat extra mogelijkheden geeft. Het is nog lang niet gespeeld.’

* Het Haagse HMSH is naar aanleiding van de ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd tegen Deltasport door de KNVB bestraft met vijf punten in mindering. Het beroep wat zij hierop aantekenden heeft niet geresulteerd in een herziening van de straf. Hierdoor zakken de hagenezen naar de laatste plaats en heeft Altior een voorsprong van drie punten op de nieuw rode lantaarndrager.

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Davey Smits, Daan van der Pijl, Sven van Vliet; Stan Janssen, Thijs Noordsij ©, Daan Versluis (63. Sam van der Meer); Tom van der Weijden (46. Rick Keijzer), Tim Heikoop (61. Reber Taha), Rody Blommesteijn

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!