0172SPORT-Altior, Marco Pellegrom

Altior vergeet ruim afstand te nemen van Stompwijk’92 en deelt de punten

Stompwijk | Op voorhand stond er een moeilijke laatste wedstrijd op het programma voor Altior. Het moest namelijk aantreden tegen Stompwijk’92 dat bij winst nog een kleine kans had om de nacompetitie te ontlopen. Hier was echter helemaal niks van te merken, sterker nog Altior wervelde vijfenveertig minuten lang langs de thuisploeg.

Iedereen die bij het betreden van het Sportpark ‘De Meerhorst’ de zogenoemde Poortpraat – het programmaboekje – had doorgebladerd, had kunnen lezen dat het vertrouwen in een ontsnapping, of uberhaupt in een overwinning, niet groot was. Altior werd omschreven als een ware angstgegner, en de auteur bleek menig bijnaam van de oranjehemden te kennen.

Het was blijkbaar overgeslagen op de thuisploeg want men gaf tijdens het eerste bedrijf niet thuis. Het leek alsof de bezoekers streden tegen degradatie in plaats van de Stompwijkers. Op alle fronten werd men overklast en regende kansen. Ed van der Weijden tekende in de tiende minuut op aangeven van Marco Pellegrom voor de openingstreffer. Het betekende alweer zijn zeventiende doelpunt voor de aanvallende middenvelder anex buitenspeler, die naar verluid in de belangstelling staat van menig topamateurclub. Het bleef lang bij die ene goal en daarmee deed Altior zichzelf veel te kort. Bij rust had het misschien wel een marge van vijf of zes moéten hebben, het was echter maar ‘twee’. Op slag van rust zag Pellegrom een vrije trap via de muur achter de kansloze doelman belanden. Zo luisterde hij zijn laatste wedstrijd in Langeraarse dienst nog op met een doelpunt.

‘Een apart gevoel, maar ik heb vandaag vooral heel erg genoten’

Marco Pellegrom na het gelijke spel in zijn laatste wedstrijd voor Altior

Bij Stompwijk werden er in de rust harde noten gekraakt want de tweede helft verscheen er een compleet andere ploeg op de mat. Dit verraste de ploeg van Manfred van den Bosch, die op basis van de eerste helft dachten een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Binnen vijf minuten trok Stompwijk de stand weer gelijk en dit mocht Altior zichzelf aanrekenen. Tweemaal stond de Langeraarse defensie niet goed opgesteld en werd een corner hen fataal.
Het restant van de wedstrijd kon het alle kanten op en waren er kansen over en weer te noteren. Stompwijk claimde meermaals een strafschop maar arbiter Voogt zag niks in alle verzoeken.

Pellegrom keek na afloop met gemengde gevoelens terug op zijn laatste wedstrijd: ‘Ik heb vandaag vooral heel erg genoten. Het was een apart gevoel wetende dat het je laatste wedstrijd is. We waren de eerste helft echt oppermachtig, kregen kans na kans maar we benutten er maar twee, zonde… De tweede helft was het allemaal stukken minder maar kregen we ook nog kansen het duel naar ons toe te trekken. Uiteindelijk neem ik afscheid met een gelijkspel maar kunnen we terugkijken op een prachtig seizoen.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Jimmy Egberts, Daan van der Pijl (11. Stan Jansen), Davey Smits, Sven van Vliet (67. Rick Keijzer); Tom van der Weijden, Thijs Noordsij ©, Ed van der Weijden; Daan Vonk, Marco Pellegrom, Mike Otto

Foto: Archief Kees Verhaar

DIOS en Nicolaas Boys houden elkaar in evenwicht

Groep 5/6/7 schoolvoetbaltoernooi bij TAVV in Ter Aar