DIOS en Nicolaas Boys houden elkaar in evenwicht

Nieuw-Vennep | In de laatste competitiewedstrijd tussen DIOS en Nicolaas Boys stond er niets meer op het spel. DIOS kwalificeerde zich vorige week als laatste ploeg voor de nacompetitie. Een plaats die Nicolaas Boys op het oog had, maar waar het nét naast greep.

Nicolaas Boys kwam uitstekend uit de startblokken en nam na twee minuten al brutaal de leiding. Jim Janmaat zorgde voor de openingstreffer en maakte zijn vierde doelpunt van het seizoen. Zeven minuten voor rust kwam de thuisploeg langszij: 1-1.

In de tweede helft kwam Nicolaas Boys opnieuw snel aan de leiding. Ditmaal niet in de tweede, maar in de vijfde minuut. Middenvelder Peter Burgmeijer was de gevierde man en voor hem was het zijn derde competitietreffer. Tien minuten voor tijd kwam DIOS voor de tweede keer op gelijke hoogte (2-2) en dit was tevens de eindstand.

Waar Nicolaas Boys hoopte op een plaats in de nacompetitie moet men zich tevreden stellen met een plaats in de middenmoot. Een terechte positie, want in elf wedstrijden wist het driemaal te winnen, vijfmaal gelijk te spelen en moest het ook driemaal de meerdere erkennen in een tegenstander.

Tim Stouten; Joël Verlaan (46. Luke van Veen), Thijs Hoogeveen, Tom van Gils, Mathijs Egberts; Joost Verkerk, Sjef de Groot ©, Peter Burgmeijer; Jim Janmaat (56. Jordi van Eijk), Nick Teunissen (57. Menno Moerdijk), Fabio Dos Santos