0172SPORT, Altior-RVC '33

Altior schiet na enerverend duel weinig op met punt tegen RVC ’33

Langeraar | Aan een meer spannende dan goede wedstrijd hebben Altior en RVC ’33 uiteindelijk beide een punt overgehouden. Zowel de gasten uit Reeuwijk-Dorp als de equipe van Arjan van der Laan schieten hier allerminst iets mee op in de strijd weg te blijven van de nacompetitie. Het gat naar de veilige plaatsen begint nu hard op te lopen voor Altior…

De in het oranje gestoken thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd en nam na binnen het kwartier dan ook volkomen terecht de leiding. Het was rechtermiddenvelder Sven de Regt die vanuit een hoekschop van Rick Keijzer profiteerde van een blunder van RCV ’33-doelman Stefan van der Meer.
Altior kwam er een aantal keer gevaarlijk doorheen en dit leverde een aantal corners op die ook keer op keer voor gevaar zorgde. Topscorer Ed van der Weijden was een aantal maal dichtbij de verdubbeling van de score. Aan de andere kant hield doelman Mike van Tol met een knappe redding zijn ploeg op de been. De bezoekers kwamen steeds beter in de wedstrijd en nadat een eerste corner ternauwernood van de doellijn kon worden gekopt, verdween de bal bij de daaropvolgende hoekschop na een scrimmage wél tegen de touwen, 1-1.

Het publiek kreeg een leuke wedstrijd voorgeschoteld. Beide ploegen speelden met veel inzet en het regende dan ook kansen, zo ook in de tweede.
De bezoekers leken op voorsprong te komen na een mooie aanval, maar na overleg tussen Altior-grensrechter Frank Lek en scheidsrechter Jan Paul Jager uit Noordwijk werd het doelpunt alsnog geannuleerd wegens buitenspel. Niet veel later mocht de blauwe brigade alsnog juichen want in de zevenenvijftigste minuut pakten zij voor het eerst die middag de leiding.

Altior-trainer Van der Laan reageerde hierop direct en bracht drie verse krachten binnen de lijnen, en met het gewenste resultaat. Altior pakte en initiatief terug en kwam na iets meer dan zeventig minuten voetbal langszij. Waar Van der Weijden eerder een aantal keer pech had kopte hij nu vanuit een corner van Keijzer prachtig de gelijkmaker binnen.
Drie minuten later ging RVC ’33-doelman keeper Van der Meer andermaal in de fout en ditmaal dacht hij het nog te kunnen corrigeren maar nadat hij Keijzer vloerde ging de bal op de stip en kreeg de doelman een gele kaart getoond.
De toegewezen strafschop was voor Van der Weijden een koud kunstje en vanaf elf meter zette hij zijn ploeg weer op voorsprong en scoorde hiermee alweer zijn twaalfde van het seizoen.

Van der Meer was zo gefrustreerd dat hij de bal hierna boos tegen een Altior-speler trapte wat hem zijn tweede gele kaart opleverde. De toch al niet zo gelukkige doelman mocht gaan douchen en Altior had met nog een kwartier op de klok een numeriek overtal.
Het bleek echter niet genoeg voor een driepunter want na een grove inschattingsfout van Tom van Vliet trok hij aan de noodrem wat de bezoekers ook een strafschop opleverde. Op de foto’s bleek hij de overtreding echter buiten de beruchte lijnen te hebben begaan maar vanaf elf meter werd Van Tol kansloos gelaten, 3-3.

In de slotfase probeerde Altior van alles, maar ook in de zes minuten extra toegekende tijd werd er niet meer gescoord. Bij winst had het er heel anders uitgezien, nu lijkt nacompetitie al haast onafwendbaar.