Sportief kent valse start van derde periode na zeperd tegen ASW

Woerdense Verlaat | De derde periode. Dat moest de periode gaan worden waarin Sportief boven zichzelf zou gaan uitstijgen en mee zou gaan doen om een prijs. De voortekenen waren niet heel rooskleurig: De laatste vijf duels werden allemaal verloren. Maar tegen ASW lagen er kansen. In Waddinxveen speelde men weliswaar gelijk, maar was men verreweg de betere van de twee. Op het eigen Sportpark Govert van Tilburg moest dit worden rechtgezet. Men kwam van een koude kermis thuis.

Wederom liet Sportief zien niet onder te doen voor de middenmoter uit Waddinxveen. Sterker nog Sportief startte voortvarend en leek de intentie te hebben de tegenstander snel het gevoel te geven dat er niks te halen viel deze middag.
Al na vier minuten kreeg Sportief, in de persoon van Daan Koot, dé kans op een vroege voorsprong. De boomlange topscorer van de thuisploeg werd binnen de zestienmeterlijnen gehaakt en kreeg terecht een strafschop. Normaliter een zekerheidje maar ditmaal verzuimde Koot zijn ploeg op voorsprong te zetten en zag hij zijn inzet gekeerd worden door doelman Marco Vonk. Zo ging er dus een streep door zijn zeventiende competitietreffer.

Sportief leek niet van slag te zijn en bleef de druk er op houden bij ASW. Joel Verlaan werd op maat bediend door Tosca Wens, maar oog in oog met Vonk was Verlaan de minst scherpe. Ook Wens moest niet veel later toezien hoe Vonk zijn inzet uit het doel ranselde na een vrije trap van Koot.

“Na de 0-1 waren wij het om onverklaarbare redenen in ene helemaal kwijt”

Tosca Wens keerde terug in de basis maar kende een teleurstellende middag

“En dan weet je het, als wij ‘m niet maken dan valt ‘ie altijd aan de andere kant wel”, aldus Wens, de van een blessure herstelde aanvoerder. “Vanuit de omschakeling slaan zij wel toe en in ene waren wij het helemaal kwijt. Onverklaarbaar eigenlijk. We waren zo onrustig in balbezit opeen, terwijl we echt alle ruimte kregen om te voetballen.

Toen nog voor rust Sportief-doelman Bjorn van der Laan te laat was en zich aan een tegenstander vergreep, trainer Jan Wouters zag hoe het vanaf de penaltystip 0-2 werd had hij genoeg gezien. In de rust greep hij dan ook hard in. Naast Robin de Vink haalde hij ook zijn topscorer Koot naar de kant ten faveure van Roy Fransen en Mees Bodt.

Na rust leek Sportief de draad weer op te pakken en de eerste speldenprikjes werden dan ook uitgedeeld door de thuisploeg. Maar heel veel verder dan gevaarlijke schoten van Verlaan en invaller Fransen kwam men niet. Met nog iets minder dan een half uur op de klok begon de ploeg van Wouters al aan een vroeg slotoffensief in de hoop de aansluitingstreffer te forceren. Toen ASW vanuit de omschakeling andermaal keihard toesloeg en de 0-3 aantekenden was het verzet van de thuisploeg gebroken.

Wens: “Pffff, een zeer teleurstellende middag dit. Ons grootste probleem blijft toch wel het scoren. We krijgen de kansen wel, maar scoren niet. Zij hadden daar minder moeite mee vandaag…”

Door het verlies kent Sportief dus ene valse start van de derde periode. Komend weekend treft men ook nog eens koploper Bolnes, een stunt is nodig anders lijkt het seizoen al zeer vroeg als een nachtkaars uit te gaan.

Bekijk hier de uitslagen en de stand en 5B.