Stijn Molenaar direct weer belangrijk bij veerkrachtig Sportief

Woerdense Verlaat | Cor Stoof kon afgelopen weekend voor het eerst dit seizoen over een bijna volledig fitte selectie beschikken. Ook topscorer Stijn Molenaar was weer fit genoeg en zag zijn naam in de wedstrijdbespreking in de basisformatie prijken. WDS, nog volop in de strijd om de tweede plaats in de vierde klasse, kwam op bezoek en dit werd alweer de derde ontmoeting van het seizoen. Na een eerdere nederlaag in Driebruggen verdeeld over twee wedstrijden wilde Sportief vandaag revanche nemen.

De ploeg van Stoof kwam goed uit de startblokken en Molenaar liet direct zien waarom zijn trainer hem direct weer in de basiself had opgenomen door de bal snoeihard in de bovenhoek te buiten bereik van de Waarderse doelman te schieten. Vijf minuten na de openingstreffer vergrootte Molenaar de marge zelfs alweer naar twee. Twee tegenstanders werden in de luren gelegd waarna hij van buiten het strafschopgebied doeltreffend uithaalde.

De Waarder-Driebruggen-formatie kwam deze klap al snel te boven en maakte de aansluitingstreffer. Nog voor rust kwam het zelfs langszij. Een handsbal van Bart Middelkoop binnen de zestien werd bestraft en de toegewezen strafschop benut, 2-2.

Na de rust namen de bezoekers al snel de leiding waarbij moet worden vermeld dat keeper Michael Vijfhuizen niet vrijuit ging. Sportief toonde echter veerkracht en kwam er aanvallend steeds beter uit. Binnen een kort tijdsbestek wist het tweemaal te scoren en de leiding in de wedstrijd terug te nemen. Tosca Wens probeerde het eerst met een halve omhaal maar zijn inzet werd in de doelmond gesmoord echter kon Dirk van den Haak de bal van dichtbij binnentikken. Hierna was het de beurt aan goudhaantje Molenaar die van elf meter mocht aanleggen na een overtreding op Mathijs Maaijen. Uiteraard wist Molenaar hier wel raad mee en noteerde zo zijn zestiende van het seizoen en zijn derde doelpunt van de middag, 4-3.

‘Hun verdediging is de zwakste linie, dan is het wel erg lekker dat Stijn weer terug is’

Jorg van der Laan | Verdediger Sportief

De bezoekers zette in de slotfase alles op alles om toch nog een puntje mee te nemen naar huis maar moest een aantal keer zijn meerdere erkennen in doelman Vijfhuizen die zo zijn eerdere omissie meer dan goed maakte.

Jorg van der Laan, die zelf ongelukkig speelde en in de rust in de kleedkamer achterbleef, keek uiteindelijk toch met een goed gevoel terug op de wedstrijd. ‘Vooraf wisten we dat we kans hadden op een goed resultaat. Ze stonden wel een stuk hoger dan wij maar wij zijn niet perse heel veel minder. Afgesproken was om snel de diepte te zoeken omdat de verdediging hun zwakste linie is. Dan is het wel erg lekker dat Stijn weer terug is, dat was wel duidelijk. Op het laatst komen we nog een paar keer goed weg en houdt Michael ons op de been. Voor mij waren er vandaag twee die met de titel ‘man of the match’ het veld verlieten; Stijn en Michael.’