Altior komt tegen koploper SCPB’22 te kort

Badhoevedorp | Altior moest zondag op bezoek bij koploper SCPB’22 en bleek niet in staat er een hele spannende wedstrijd van te maken. De thuisploeg was de bovenliggende partij en dicteerde het duel. Uiteindelijk leed de ploeg van Arjan van der Laan een kleine nederlaag.

De koploper startte goed aan het duel en was de gehele eerste helft oppermachtig. Altior keek dan ook al binnen het half uur tegen een 2-0 achterstand aan en hier was niet veel op af te dingen. De 2-0 mocht de ploeg van Van der Laan zichzelf wel aanrekenen want deze kwam voort uit een lange solo van Thom Leenen waarbij hem geen strobreedte in de weggelegd werd.
Vlak voor rust deed Altior via Rick Keijzer, die na twee eerdere redding de rebound binnenschoot, vanuit het niks wat terug en zocht daardoor misschien met teruggekeerde hoop op een resultaat de kleedkamers op.

“Na die gemakkelijk gegeven strafschop was het wel gespeeld”

Tom van der Weijden zag de kans op een slotoffensief verloren gaan

De thuisploeg was ook in de tweede helft de betere ploeg en kwam nooit echt in de problemen. Driemaal werd er een doelpunt wegens buitenspel afgekeurd, maar twintig minuten voor tijd werd de eindstand op 3-1 bepaald. Dit gebeurde vanaf elf meter nadat Dave Hertog een zeer makkelijk toegekende strafschop versierde met zijn zoveelste duikeling.
Altior was middels Tom van der Weijden nog dichtbij een doelpunt maar hij zag zijn vrije trap op de lat uiteenspatten. Aan de winst voor SCPB viel niet veel af te dingen volgens de Langeraarse captain. “Ze winnen vandaag terecht. SCPB is gewoon een goede ploeg met allemaal goede spelers. Maar we begonnen gewoon niet goed aan de wedstrijd en dan kijk je al snel tegen een 2-0 achterstand aan tegen zo’n ploeg. De aansluitingstreffer viel op een goed moment maar na die makkelijk gegeven strafschop was het wel gespeeld. Wel denk ik dat wij er vandaag ook wel eentje meer in hadden kunnen prikken want we hebben nog best wel een paar aardige kansjes gecreëerd.”

Jeroen Sassen; Stan Janssen (Sven de Regt), Tom van Vliet (Pim Lek), Sebastiaan van Veen, Bram Hartveld; Sem van den Berg (Rody Blommestijn), Sam van der Meer (Eray Bozkurt); Rick Keijzer, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Luuk den Haan (Thijs Koopman)

Bron: Nico van Smoorenburg | Foto: Sven van Vliet