Nieuwe tegenslag voor Nicolaas Boys met verliespartij tegen Meerburg

Nieuwveen | Op eigen veld heeft Nicolaas Boys tegen Meerburg opnieuw een nederlaag moeten slikken. Dit betekende de vijfde nederlaag in de afgelopen zes wedstrijden waardoor het naar de achtste plaats zakt. Het scorende vermogen brak de thuisploeg op en het moet zich gaan herpakken om niet nog verder weg te zakken.

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden wegens het overlijden van erelid Theo van den Helder. Het clubicoon, welke zich jarenlang heeft ingezet in verschillende rollen voor Nicolaas Boys, is afgelopen week op 94-jarige leeftijd overleden. Op de clubwebsite staat een mooi en respectvol overlijdensbericht waarin u meer kunt lezen wat Theo allemaal wel niet voor de club heeft betekend.

Voor deze wedstrijd heeft Mo Bougrine weer aardig moeten puzzelen achterin vanwege de afwezigheid van Jari Wijfjes en een knieblessure bij Rik Verkerk. Daarnaast was Luke van Veen ook niet fit genoeg om van het eerste fluitsignaal te starten. Hierdoor startte Nicolaas Boys met Joey van den Haak en Renzo Wijfjes achterin. Ook heeft Bougrine besloten om de komende wedstrijden te starten met een andere keeper. De normaliter in de kelderklasse keepende Bob Janmaat krijgt een kans om zich te bewijzen en vervangt eerste keeper Xander Hardsteen.

Na het eerste fluitsignaal was het Nicolaas Boys dat het betere van het spel had. Wel kreeg het vrijwel direct een tegenslag te verwerken toen keeper Janmaat bij het resoluut uitkomen aanvoerder Joey van den Haak omver liep en hierbij een harde klap tegen het hoofd kreeg. Van den Haak probeerde het nog wel, maar moest niet veel later toch laten vervangen. Hierdoor moest Luke van Veen toch eerder dan gepland weer zijn opwachting maken. Ondanks deze tegenslag kreeg Nicolaas Boys in het eerste kwartier een aantal goede kansen. Eerst was het in de achtste minuut Per Burmanje welke één op één ging met de keeper. In plaats van zelf te schieten, besloot hij de bal af te leggen op de meegelopen Fabio dos Santos. Deze bal was echter te hard waardoor de eerste kans zo om zeep werd geholpen. Niet veel later kreeg Nicolaas Boys via Joost Verkerk nog twee goede kansen om op voorsprong te komen, maar zijn schot buitenkant voet en kopbal vonden ook niet het net.

“Het slot van de competitie wordt een hele spannende. We kunnen nog zowel nacompetitie voor promotie als degradatie spelen.”

Luke van Veen | Verdediger Nicolaas Boys

Meerburg kwam in de tussentijd niet echt tot uitgespeelde kansen maar werd wel een paar keer gevaarlijk via een aantal corners. Uit een van deze corners scoorde Meerburg ook en kwam het in de 34e minuut tegen de verhoudingen in op voorsprong. Een afgeslagen corner werd terug ingebracht en aanvaller Max van Steen mocht vrij inkoppen: 0-1. Voor rust kreeg Nicolaas Boys nog een aantal goede mogelijkheden om gelijk te maken. De grootste was op slag van rust voor Burmanje. Een bal werd niet goed verwerkt door een van de verdedigers van Meerburg. Deze kwam voor de voeten van de razendsnelle Burmanje. Echter twijfelde hij net te lang in de één op één waardoor het doelpunt nog net kon worden voorkomen en Nicolaas Boys met een achterstand de rust in ging.

Na rust probeerde Mo Bougrine met het inbrengen van Fitz MacLean de gelijkmaker te gaan forceren. Echter kwam Nicolaas Boys nauwelijks meer tot kansen in tegenstelling tot de eerste helft. Aan de andere kant kreeg Meerburg nog een grote kans na wat geklungel achterin bij de thuisploeg. Renzo Wijfjes kopte de bal te kort terug, waardoor een aanvaller van Meerburg er tussen kon komen en de uitgekomen Bob Janmaat omspeelde. Wijfjes kon gelukkig nog herstellen door de inzet net voor de lijn te keren. Vlak voor het laatste fluitsignaal dacht Nicolaas Boys alsnog een puntje te kunnen redden toen Peter Burgmeijer in het strafschopgebied in de rug werd gelopen door zijn tegenstander. Arbiter Sinke leek te gaan fluiten voor een penalty, maar durfde hem niet te geven zo diep in de blessuretijd. Hierdoor bleef het 0-1 en deed Nicolaas Boys zich te kort door zelf niet te scoren.

Invaller Luke van Veen baalde van de onnodige nederlaag, maar kon het wel relativeren: “De eerste helft was voor Nicolaas boys en speelden we goed en verzorgd voetbal, waarbij Meerburg uit de counter wel gevaarlijk was. We krijgen tegen de verhouding in een zure goal tegen uit een afgeslagen corner. De tweede helft leek het eigenlijk nergens meer op en kregen beide teams nog maar weinig kansen op een doelpunt. Uiteindelijk krijg je misschien een punt te weinig waar je er uit bij Meerburg twee teveel kreeg.”

Door de resultaten van afgelopen periode is het voor Nicolaas Boys zaak om zo snel mogelijk wat punten te gaan pakken om afstand te nemen van de nacompetitie voor degradatie, aldus Van Veen: “Het slot van de competitie wordt een hele spannende. We kunnen nog zowel nacompetitie voor promotie als degradatie spelen. Met ons programma moeten we zo snel mogelijk zes punten behalen zodat we ons kunnen richten op de vierde plaats. Dat begint komend weekend bij Kickers, een erg belangrijke pot voor ons. Daar moeten de eerste drie punten van de zes gaan komen!”