Sportief laat zich verrassen door Bernardus en verliest ongeslagen status

Hazerswoude | Sportief was vooraf gewaarschuwd maar heeft zich toch lelijk verkeken op Bernardus, de ploeg dat na de winter veel punten wist te pakken en zelfs meedoet om de periodetitel. In een van groen witte zijde matige wedstrijd scoorde het zelf driemaal, maar kreeg het ook maar liefst vijf doelpunten tegen…

De openingsfase was ondanks dat Sportief niet goed speelde wel voor Sportief, Bernardus trad aan in een 4-5-1 systeem en zette alle wegen naar de buitenspelers en vooral naar Stijn Molenaar goed dicht. Door de straffe tegenwind waar Sportief mee te maken had en het niet kunnen bereiken van Molenaar en kompaan Daniël van Leeuwen werd er veel de lange bal, maar kwam er nauwelijks gevaar. Dit veranderde toen een lange bal van Daan Koot na veertien minuten spelen tussen de Bernardus-doelman Jim Beukeboom en een verdediger van Bernardus viel. Molenaar was er als de kippen bij maar werd onreglementair gestopt waardoor de bal op de stip ging. De topscorer ging zelf achter de bal staan maar pegelde de bal huizenhoog over. Twee minuten later was het alsnog raak, een gemakkelijk afstandsschot van Daan Koot leek een makkelijke prooi voor de Beukeboom, die blunderde opzichtig en Van Leeuwen knalde de bal tegen de touwen, 0-1. Er leek niets aan de hand maar de laatste twintig minuten van de eerste helft werd het middenveld van Sportief compleet overlopen. Continu kwam Bernardus er met een mannetje of vier razendsnel uit en telkens was dat tegen maar drie verdedigers van Sportief, dat duidelijk de restverdediging niet op orde had. Na vijfentwintig minuten spelen werd een voorzet van links van een meter of achttien heerlijk binnen gevolleerd er stond er 1-1 op het scorebord.
Het was vervolgens aan goalie Bjorn van der laan te danken dat het tien minuten voor rust nog steeds 1-1 stond. Na wederom een goede redding stond zijn ploeg te slapen bij de daaropvolgende corner. Eerst belande de bal op de lat waarna Koen Schellingerhout vogelvrij de 2-1 mocht binnenkoppen. Drie minuten voor het rustsignaal was het wederom een snelle omschakeling van Bernardus dat met een overtal op de verdedigers van Sportief afging, clubtopscorer Bryan Straathof kwam naar binnen en van een meter of twintig en krulde hij de bal in de verre hoek achter de kansloze Van der Laan.

“We zijn vandaag afgetroefd, maar gelukkig hebben we alles nog in eigen hand”

Daan Koot gaat er vanuit dat de competitie op 29 april beslist wordt

Sportief kwam na de thee met een dubbele wissel en wilde van geen opgeven weten alleen lag binnen vijf minuten de bal alweer in het netje. Een voorzet vanaf de linkerkant werd tegendraads binnengekopt waardoor de wedstrijd al na vijftig minuten gespeeld leek te zijn.
Maar nog geen minuut na de 4-1 legde de bezoekers een prachtige aanval op de mat waarvan Roy Baltus het eindstation was. Sportief rechtte nog eenmaal de rug en werd via Daan Koot nog een paar keer gevaarlijk maar tot doelpunten leidde het niet.
Halverwege de tweede helft werd het duel definitief beslist toen Straathof na een fraaie aanval met een dubbele één-twee afrondde. In de blessuretijd benutte Daniel van Leeuwen nog een penalty, maar dit was er slechts één voor de statistieken.

Daan Koot zag door het verlies MMO langszij komen en was uiteraard teleurgesteld: “We zijn vandaag afgetroefd door een feller Bernardus, we hebben dik verdiend verloren. Gelukkig hebben we wel alles nog steeds in eigen hand en is er nog niets om ons zorgen over te maken. Volgende week is aanvoerder Tosca Wens, die ontbrak omdat hij vader is geworden, er hopelijk ook gewoon weer bij. Volgende week moeten we winnen van UNO en dan kunnen we ons op gana maken voor de min of meer finale op 29 april in Hoogmade.”