Altior, Foreholte, 0172 SPORT, 0172SPORT, Langeraar, Manfred van den Bosch

Altior koestert punt na weinig opwindende remise

Langeraar | Voor aanvang bedroeg het ‘gat’ tussen nummer vier Foreholte en nummer zeven Altior slechts drie puntjes. Met de ruime uitoverwinning nog op het netvlies lagen er dus kansen om op de ranglijst te klimmen.

Zo goed als Altior in Voorhout voor de dag kwam zo rommelig oogde het deze zondag. Vooral voorin had het grote moeite de bal vast te houden. Zo heeft routinier Marco Pellegrom wel eens een betere wedstrijd gespeeld in het oranje-tricot en was goed te zien dat de van een blessure teruggekeerde Mike Otto nogal wat wedstrijdritme mist. Net voor rust had hij zelfs nog geluk dat hij van de met kaarten strooiende arbiter Louis Wagner slechts een gele prent voorgehouden kreeg, na een oliedomme overtreding op de achillespees van zijn directe tegenstander. Toen na twintig minuten clubtopscorer Ed van der Weijden, na een harde charge van Foreholte-middenvelder Sebastiaan Bloemendaal, strompelend het veld moest verlaten zag Altior-trianer Manfred van den Bosch zijn aanvalskansen drastisch slinken. ‘Voorin waren we vandaag niet bij machte om de bal vast te houden, dan hoop je dat je kansen kan creëren door middel van diepgaande mensen. Als je dan Ed al zo snel ziet wegvallen weet je dat het moeilijk wordt. Op zo’n moment merk je hoe belangrijk hij, ondanks zijn leeftijd, al voor ons is.’

‘Op voorhand had ik getekend voor vier punten tegen Foreholte’

Manfred van den Bosch – trainer Altior

Dat Altior er voetballend niet helemaal aan te pas kwam was ook zeker de verdienste van Foreholte. Zij hadden immers wat goed te maken en zitten de laatste weken in een goede ‘flow’ met als tastbaarste resultaat de gewonnen derby tegen Teylingen. Vooral op de bewegelijke én handig tussen de linies opererende Marouane El Idrissi kreeg men moeilijk grip. Ondanks het veldoverwicht gaf de verdediging onder leiding van de teruggekeerde captain Anton den Haan niks tot nauwelijks weg. Slechts eenmaal moest keeper Jeroen Sassen handelend optreden. El Idrissi draaide schitterend weg bij Den Haan en gaf de bal mee aan spits Ton Arroyo. Zijn punter vanaf een meter of zeven werd door Sassen knap over de lat getikt. Aan de andere kant konden de statistici geen enkel schot op doel noteren in het eerste bedrijf. Op slag van rust was Pellegrom nog het dichtstbij de openingstreffer. Hij speelde zich op de ‘randje zestien’ knap vrij maar zag zijn schot rakelings langs de buitenkant van de paal over de achterlijn verdwijnen.

De tweede helft was er ook niet een om van te genieten. Foreholte bleef de meeste aanspraak maken op de overwinning, Altior daarentegen deed er alles aan om het puntje over de streep te trekken. Dit werd mooi geïllustreerd door Tim Heijkoop die zich na een uur spelen als ware kamikaze-piloot voor een schot wierp, na een scrimmage in de doelmond. Sassen hield zijn doel schoon en de wedstrijd eindigde zoals ie begonnen was; 0-0. Er zijn waarschijnlijk remises in de schaaksport die spannender waren voor het publiek. Desondanks beschouwde Van den Bosch het (terecht) als een gewonnen punt. ‘Als je de wedstrijd hebt gezien zat er voor ons niet meer in. Als je mij voor aanvang van seizoen had gezegd dat we vier punten zouden pakken tegen een ploeg als Foreholte, had ik er meteen voor getekend’, aldus de trainer.

Opstelling Altior:
Jeroen Sassen; Daan Vonk, Davey Smits, Anton den Haan ©, Sven van Vliet; Stan Janssen, Tom van der Weijden, Tim Heijkoop; Ed van der Weijden (21. Thijs Noordsij), Marco Pellegrom, Mike Otto (77. Jimmy Egberts)

Slechte zondag voor Nicolaas Boys

Nieuwkoopse verenigingen staan open voor ‘weekendvoetbal’