Slechte zondag voor Nicolaas Boys

Oegstgeest | Nicolaas Boys kwam uitstekend uit de winterstop met twee overwinningen op rij. Echter werd de goede lijn niet doorgetrokken in Oegstgeest en werd er verdiend met 1-0 verloren van ASC. Hierdoor zijn de ‘boys’ afgezakt naar de vijfde plaats en moet het nog alle zeilen bijzetten om plaatsing voor de kampioenspoule af te dwingen.

Voor de rust was het spel van Nicolaas Boys niet om aan te zien en bij rust stond het dan ook op een verdiende 1-0 achterstand. De enige treffer viel halverwege de eerste helft uit een benutte strafschop. Trainer Dijar Kasim was dusdanig ontevreden over de eerste helft dat hij al voor het rustsignaal twee wissels doorvoerde. Eerst was het Joël Verlaan die plaats moest maken voor Fabio Dos Santos en niet veel later werd Joost Verkerk vervangen door Jari Wijfjes.

In de tweede helft werd het er niet beter op toen Luke van Veen in de zestigste minuut met rood van het veld werd gestuurd. ASC bleef als enige ploeg gevaarlijk, maar deed dit wel vooral op de counter. In de slotminuut was Nicolaas Boys alsnog dichtbij de gelijkmaker en het was notabene doelman Niels Verhaar die bijna voor deze treffer zorgde. Bij een corner was de vervanger van de zieke Tim Stouten mee naar voren gegaan en hij kopte de bal net naast. Een punt was eigenlijk ook teveel van het goede geweest, maar had wel van grote waarde kunnen zijn voor de Nieuwveners.

Dijar Kasim heeft nu twee weken de tijd om zijn ploeg bij elkaar te rapen voor de cruciale uitwedstrijd tegen het SJZ van de Ter Aarse trainer Ludo Pistorius. Nicolaas Boys moet winnen om zich bij eerste zes te scharen, anders wordt het afhankelijk van de uitslagen op de andere velden. Op dit moment zijn er nog acht ploegen in de race om de laatste vier tickets te bemachtigen. DIOS en RKDES zijn reeds verzekerd van een plek in de kampioenspoule.

Niels Verhaar; Thijs Hoogeveen, Luke van Veen, Rik Verkerk, Joël Verlaan (35. Fabio Dos Santos); Peter Burgmeijer, Joost Verkerk (40. Jari Wijfjes), Sjef de Groot ©, Mathijs Egberts (66. Finn Janmaat); Jim Janmaat, Nick Teunissen

Foto’s: Kees Verhaar