Altior is storm, regen én EMM’21 de baas

Roelofarendsveen | Altior is sterk uit de startblokken gekomen na de gedwongen lange winterstop. Op bezoek bij het als vierde geklasseerde EMM’21 boekten de oranje formatie van trainer Arjan van der Laan een verdiende overwinning.

Ondanks de sterke wind probeerden beide teams met verzorgd voetbal de wedstrijd naar zich toe te trekken. In de eerste helft kreeg Altior twee mogelijkheden de score te openen, de thuisploeg kon niet tot echt dreigende momenten komen. Gescoord werd er niet voor de rust.

Na rust was het EMM’21 dat meer in balbezit was, maar verder dan een prachtig afstandsschot van Roy Hoogenboom, dat magistraal door Jeroen Sassen uit het doel werd geranseld, kwam het niet.
De bezoekers openden een kwartier voor tijd de score. En wie anders dan Ed van der Weijden was de gevierde man. De teruggekeerde aanvaller verlengde van dichtbij een vrije trap met het hoofd maar vond eerst nog EMM-doelman Mike van der Poel op zijn weg. De rebound was echter een prooi voor Van der Weijden, 0-1.
De terugkeer van de aanvaller bleek zo wel een hele lekkere opsteker voor de Langeraarders. Van der Weijden zag zijn vliegeropleiding in Amerika vanwege de pandemie worden uitgesteld en voegde zich tijdens de winterstop weer bij de equipe van Van de Laan.

Met een aantal wissels probeerde de thuisploeg het tij te keren, maar de verdediging van Altior gaf geen krimp. Sterker nog, met nog iets meer dan vijf minuten op de klok werd de andere Van der Weijden, Tom, met een dieptepass weggestuurd. Goed gebruik makend van zijn lichaam wist hij zijn verdediger van zich af te schudden, en met een bekeken puntertje wist hij Van der Poel te verschalken, 0-2.
Diep in blessuretijd bepaalde EMM’21 de eindstand alsnog op 1-2, toen een geblokt schot toevallig voor de voeten van de spits viel.

Jeroen Sassen sprak over een “dikverdiende overwinning”: We hebben vandaag echt als een collectief gestreden en speelden zeer geconcentreerd. Het was hard werken vandaag, maar uiteindelijk zijn dit welverdiende punten. Zij zijn amper gevaarlijk geweest, wij waren dreigender, zeker na rust.’
Ook met de terugkeer van Ed van der Weijden was de sluitpost opgetogen. ‘Het is sowieso lekker wanneer we wat breder worden en er meer te kiezen valt. Een Ed erbij is helemaal lekker natuurlijk, die kan iedere wedstrijd beslissend zijn. Maar ook de terugkeer van Tim (Heikoop, red.) is belangrijk. Al met al geeft dit wel vertrouwen voor komende weken.’