Altior geeft riante voorsprong weg in laatste testcase

Den Hoorn | Voor het eerst dit seizoen speelde Altior op de voor hun bekende zondag, waar het op bezoek ging in en bij Den Hoorn. De tegenstander komt uit in de zondag eerste klasse en had tot dusverre nog geen punt gepakt in de voorgaande twee bekerwedstrijden.

De eerste helft ging redelijk gelijk op met kansen over en weer. De thuisploeg had het betere spel Altior de grootste kans. Ed van der Weijden slalomde zich weer eens op onnavolgbare wijze door de vijandelijke defensie, zijn inzet kwam kracht te kort en bleek een prooi voor de keeper.

De tweede helft was er één om van te smullen. Den Hoorn nam al heel snel de voorsprong maar lang kon hier niet van worden genoten. Op aangeven van Tim Heikoop wist Van der Weijden nu wel de doelman te passeren, 1-1. Den Hoorn had moeite met de bewegelijkheid van de Altior voorwaartsen en konden dit enkel afstoppen met overtredingen. Tweemaal werd Tom van der Weijden ‘gepakt’ binnen het strafschopgebied, tweemaal wees de arbiter resoluut naar de stip en met aanvoerder Thijs Noordsij tweemaal achter de bal kan je er vergif op innemen dat ook tweemaal het scorebord zal verspringen… De 3-1 tussenstand leek een riante maar al snel wist de thuisploeg terug in de wedstrijd te komen en zo het geloof in een resultaat terug te krijgen.

‘Na de 3-2 roken zij bloed en gingen ze heel opportunistisch spelen, hier hadden wij grote moeite mee’, verklaard Altior-sluitpost Jeroen Sassen. ‘Die tweede treffer viel uit een corner waar zij slim een blok zetten waardoor hun spits vrij kon inkoppen’. Die spits luisterde naar de naam Tigo Kok en zou uiteindelijk de gevierde man worden deze middag. Bij de gelijkmaker liet hij Rody Blommestijn zijn hielen zien alvorens hij het leer prachtig over Sassen heen lobte. De winnende treffer viel in de blessuretijd en kwam ook op naam van Kok toen hij vanaf elf meter mocht aanleggen na een zeer makkelijk gegeven strafschop. Sassen wist de inzet te keren maar in de rebound moest hij zich alsnog gewonnen geven. ‘De gehele wedstrijd waren zij al aan het duiken en doen, zeker na onze strafschoppen. Dat ze dan nog beloond worden voor zo’n fopduik is zuur’, aldus Sassen die aangaf klaar te zijn voor de start van de competitie.

Jeroen Sassen; Sam van der Meer, Rody Blommesteijn (80. Sven de Regt), Stan Janssen, Sven van Vliet; Reber Taha (62. Daan Versluis), Thijs Noordsij ©, André Paarlberg; Tom van der Weijden, Ed van der Weijden (75. Luuk den Haan), Tim Heikoop

Archieffoto: Jeroen Sassen in actie ©Kees Verhaar

Vul nu je voorspellingen in voor komend weekend!