Altior doorstaat storm en doet hele goede zaken bij Wippolder

Delft | Op bezoek bij de nummer vier van de ranglijst wist Altior voor een verrassing te zorgen door Wippolder te trakteren op een onverwachte nederlaag. De laatste weken begon Altior al beter te draaien en dit heeft zich nu uitbetaald in een driepunter die niet op een beter moment had kunnen komen.

Altior had op Sportpark Pauwmolen de gehele eerste helft de straffe wind tegen wat het lastig maakte om voetballend van zich te doen spreken. Het werd al vroeg in de opbouw vastgezet en kwam zelden onder de druk vandaan. De Delftse formatie was dan ook de ploeg die de meeste aanspraak maakte op de openingstreffer. Vooral de linksbuiten annex aanvoerder van de thuisploeg was een luis in de pels voor de Langeraar-defensie waardoor men genoodzaakt was hem de gehele eerste helft met dubbele dekking te bestrijden. Alle aanvallen verliepen via hem waar Altior dus al snel slim op inspeelde. Voor Altior bleef het bij tegenhouden maar daar slaagde de ploeg – ondanks dat de tegenstander een fysiek sterke ploeg bleek – door middel van goed collectief verdedigen andermaal in. Eémaal waren de bezoekers gevaarlijk toen de rappe Rick Keijzer aan de Delfste aandacht ontsnapte en alleen op de keeper afging, helaas kon hij geen 0-1 ruststand op het scorebord zetten.

Na de rust, met de wind in de rug, kwam de ploeg van Manfred van den Bosch wél aan voetballen toe. De oefenmeester wilde dat zijn ploeg de tegenstander al vroeg zou gaan vastzetten en deze strategie betaalde zich uit. Het was aanvoerder Thijs Noordsij die vanaf de penaltystip de score wist te openen. De aanleiding voor de elfmetertrap was een overtreding op Tim Heikoop na een geweldige voortzetting van Jeroen Sassen, die na een schorsing terugkeerde tussen de palen. De tweede helft was mede door de gekozen tactiek meer open wat het spelbeeld voor de toeschouwers ten goede kwam. Ook Wippolder kreeg meer ruimte en kwam op gelijke hoogte. De ingevallen Daan Oostdam deed vandaag op een positieve manier van zich spreken en bleek uiteindelijk zelfs een gouden wissel. Op aangeven van Rick Keijzer, die op rechts zijn man voorbijsnelde, tekende Oostdam namelijk simpel voor de 2-1. Wippolder kwam andermaal op gelijke hoogte en verzuimde vervolgens Altior de genadeknap toe te dienen. De thuisploeg kreeg twee grote kansen hiervoor maar net zo vaak koos het voor de moeilijke weg. Op één van de inzetten liet de Wippolder-linksbuiten Sassen middels een stiftje kansloos maar was het Sam van der Meer die met een geweldig verdedigde actie op de doellijn een goal wist te voorkomen.
In de extra tijd sloeg Altior vanuit een corner alsnog toe. Oostdam zag op randje zestien Davey Smits vrijstaan en bediende hem met een bal over de grond. De verdediger aarzelde niet en zorgde er met een goed schot voor dat men weer eens drie punten in de tas kon stoppen.

‘Op basis van de geleverde inzet een gelukkige maar verdiende overwinning’

Jeroen Sassen | Keeper Altior

Keeper Jeroen Sassen sprak van een gelukkige maar verdiende overwinning. ‘Ik denk dat we ook wat geluk hebben gekend maar op basis van de tweede helft en de geleverde inzet mag je spreken van een verdiende overwinning. Toen we de rust haalden met een 0-0 stand kregen we steeds meer vertrouwen in een goed resultaat. De tweede helft hebben we het Wippolder heel lastig gemaakt. We komen nog twee keer goed weg en we mogen Sam dankbaar zijn dat ‘ie ons in die fase met die magistrale actie voor een achterstand behoedde. Hij speelde sowieso een wereldpot tegen een zeer lastige directe tegenstander.’

Altior stijgt door deze overwinning een plaats op de ranglijst en heeft nu zowel de tegenstander van volgende week alsmede Concordia onder zich. De Langeraarders kunnen dus volgende week op bezoek tegen directe concurrent HMSH goede zakendoen en verder afstand nemen van de directe gevarenzone. De tegenstander zal er hetzelfde instaan en wist na een trainerswissel ook meteen weer eens drie punten te pakken…

Jeroen Sassen; Sam van der Meer, Davey Smits, Daan van der Pijl, Sven van Vliet; Stan Jansen, Thijs Noordsij ©, Tom van der Weijden (46. Daan Versluis); Rick Keijzer, Ed van der Weijden, Tim Heikoop (63. Daan Oostdam)