0172SPORT, Altior-Concordia

Altior zet imposante zegereeks voort

Langeraar | Zondag stond voor Altior de eerste thuiswedstrijd van dit jaar op het programma. In de voorgaande zes wedstrijden voor eigen publiek werd er slechts één puntje behaald, maar voorafgaand aan de ontmoeting met Concordia was er vertrouwen in de eerste winstpartij op eigen bodem. Gezien de reeks van drie overwinningen die hieraan voorafgingen was het vertrouwen niet ongegrond; de Langeraarders verkeren in uitstekende vorm.

Het was voor Manfred van den Bosch voorafgaand flink puzzelen gezien het grote aantal afwezigen. Vaak prijkt er viermaal de naam “Daan” op het wedstrijdformulier maar van het kwartet kon alleen Daan Vonk – zij het niet geheel fit – plaatsnemen op de bank. Oostdam, Van der Pijl en Versluis waren niet inzetbaar. Voormalig aanvoerder en routinier Anton de Haan werd bereid gevonden om plaats te nemen in de du-out en hij zou in de slotfase met zijn ervaring nog een belangrijke rol vervullen.

Van lekker voetbalweer was allerminst sprake. Storm, harde windstoten en regen teisterden iedereen in en rondom het veld en maakten goed combinatievoetbal vrijwel onmogelijk. De weergoden waren zo van slag dat arbiter Olav van Hees na elf minuten besloot de wedstrijd voor even stil te leggen. Zes minuten later meldde alle hoofdrolspelers zich weer binnen de lijnen en ontstond er een gelijk opgaande wedstrijd. Ook de Delftenaren was namelijk met vertrouwen afgereisd want ook zij waren het nieuwe jaar uitstekend begonnen met zes uit twee.
Het was Altior dat in de achttiende minuut de score wist te openen. Tom van der Weijden losten een op het oog niet al te moeilijk schot maar Concordia-keeper Thijs Faber moest alsnog lossen waarna de schutter zelf de rebound wist binnen te werken. Slechts twee minuten kon men van de voorsprong genieten want na een scrimmage uit een corner wist Wouter Wolf het leer langs Jeroen Sassen te prikken, 1-1. Het spel golfde op en neer in het restant van de eerste helft maar het was de thuisploeg dat met een voorsprong de kleedkamer opzocht. De watervlugge Rick Keijzer onderschepte een terugspeelbal naar Faber en bleef oog in oog met de goalie koel, 2-1.

‘Je kon in de slotfase goed zien hoe belangrijk het kan zijn wanneer er iemand staat die niet zenuwachtig wordt’

Jeroen Sassen over de rentree van routinier Anton den Haan

Na de thee was het qua weer ietsjes beter, aan het spelbeeld veranderde weinig. Het ging op en neer en beide ploegen kregen kansen om tot scoren te komen. De bezoekers dachten rond de zeventigste minuut de gelijkmaker te kunnen gaan vieren maar een prachtig schot van Concordia uitblinker Renzo Dukker kwam – buiten bereik van Sassen – via de binnenkant paal weer terug het veld in. Tien minuten voor het einde leek Tom van der Weijden het duel definitief in het slot te gooien. Na een goede actie van broer Ed schoot hij zijn tweede van de middag hard in de benedenhoek. Maar Concordia vocht voor wat het waard was en ging risico’s nemen. Sassen wist zich middels een heerlijke redding te onderscheiden en een zekere goal onder de lat vandaan te tikken. Manfred van den Bosch bracht in deze fase Den Haan binnen de lijnen om rust in de jonge ploeg te brengen, en dit bleek te werken zag ook Sassen. ‘Gelukkig is Anton nog steeds liefhebber genoeg om ons in deze situatie te helpen. In de slotfase toen Concordia ging pompen kon je goed zien hoe belangrijk het kan zijn wanneer er iemand staat die niet zenuwachtig wordt.’ Toch moest Sassen nog eenmaal capituleren en werd het nog even billenknijpen toen de tweede Delftse treffer viel. Maar Altior hield stand en deed daarmee andermaal uitstekende zaken.

Aanvoerder Thijs Noordsij was uiteraard blij met de punten. ‘De weersomstandigheden maakten het erg lastig vandaag en buiten dat was dit een wedstrijd die beide kanten op kon vallen, ik vond ons erg gelijkwaardig aan elkaar. Wij kwamen wat gelukkig op voorsprong door twee fouten van hun kant en vooral vlak voor rust was een lekker moment. Het gevaar bij hun kwam vooral van die jonge middenvelder en linksbuiten. Het werd nog even spannend maar gelukkig konden we de punten nu eens hier houden.’

Door de winstpartij klimt de ploeg van Van den Bosch nu naar een zeer nette negende plaats op de ranglijst en heeft het zelfs zicht op plaats zeven.

Jeroen Sassen; Stijn van der Meer, Davey Smits, Sam van der Meer (83. Anton den Haan), Sven van Vliet; Jimmy Egberts, Ed van der Weijden, Thijs Noordsij ©; Tom van der Weijden (89. Daan Vonk), Tim Heikoop, Rick Keijzer (83. Reber Taha)