Aarlanderveen knokt zich terug van 2-0 achterstand

Leiden | Lugdunum en Aarlanderveen hadden vooraf beiden de hoop om het puntentotaal te verdubbelen waarmee ze zich ook nog eens aan kop van de derde klasse A zouden mogen nestelen. Uiteindelijk moesten ze het doen met een terechte puntendeling.

Aarlanderveen had in het eerste kwartier het betere van het spel, ondanks de harde wind dat goed veldspel onmogelijk maakte. Toch had de ploeg van Sander van Dijk veelvuldig de bal en kreeg het al snel een mogelijkheid via Killian Bouwhuis. Desondanks was het Lugdunum dat de eerste echte grote kans kreeg en dit was eigenlijk al een voorbode op wat daarna zou volgen. Binnen ‘no time’ stond Aarlanderveen ineens op een 2-0 achterstand. Beide treffers vielen binnen anderhalve minuut en kwamen tot stand vanuit de omschakeling en door de ruimte die achter de Aarlanderveen verdediging lag. Ondanks deze tegenslag rechtte Aarlanderveen de rug en had men voor de rust een goede periode waarin het veel mogelijkheden kreeg. De aansluitingstreffer bleef wel uit.

Na de rust werd het ingezette offensief doorgezet en viel al snel de 2-1. De ingevallen Alessio van der Straaten ging goed door en zijn voorzet werd bij de tweede paal binnengekopt door Bouwhuis. Een kwartier voor tijd kreeg Aarlanderveen loon naar werken en viel de verdiende gelijkmaker. De bal kwam in de kluts voor de voeten van Moussa Kalisse terecht die vervolgens goed binnen schoot. In de laatste fase ging de spel wat op en neer, maar daarin maakte geen van beide ploegen aanspraak op de overwinning waardoor ze het moesten doen met een terechte puntendeling.

Opstelling Aarlanderveen:
Sven Koelewijn; Bram Egberts ©, Mike Hamilton (70. Rubben Rossél), Steven vd Pijl, Ramon Aronius; Valentijn Oudijk, Lars Overbeek, Sallem Chemlali (50. Alessio van der Straaten); Davey Grimmelius (75. Paolo van der Straaten), Killian Bouwhuis, Junior Sonowo (50. Moussa Kalisse)

Foto: Leiden Amateurvoetbal

Brilstand blijft op het scorebord bij EMM’21 – TAVV

Nieuwkoop moet genoegen nemen met een punt op bezoek bij Sporting Leiden