Anthony Servinus, Cock van den Helder

De Kale Kenners vrijdag 20 september terug op de radio

Ter Aar | Aanstaande vrijdag 20 september vanaf 19.00 uur zijn De Kale Kenners weer terug op de radio. Ook in dit seizoen zal het programma het eerste uur gevuld zijn met voetbal en komt er in het tweede uur een totaal andere sport in de schijnwerpers.
Trainer Anthony Servinus van de roodblauwen uit Wilnis (CSW) kon vorig seizoen degradatie uit de eerste klasse niet afwenden, maar is dit seizoen in de bekercompetitie uitstekend begonnen. Met zeven punten uit drie wedstrijden wist zijn team op doelsaldo de knock-out fase te bereiken. Máár veel belangrijker is de competitie in de tweede klasse, waarin het op voorhand als één van de favorieten zal gaan starten in het district West 1. De heren blikken met de oefenmeester terug op de oefencampagne en het bekertoernooi. Daarnaast wordt er vooruitgekeken naar het nieuwe seizoen en richten de mannen zich tot de eerste competitieronde.
In het tweede uur schuift Dirk Blijleven aan om te komen vertellen over zijn sport: Touwtrekken. Dit wordt veelal gezien als volksvermaak, maar het is meer dan dat. Er is een overkoepelende bond (NTB) die wedstrijden en competities organiseert. In het begin van de vorige eeuw had de sport zelfs een Olympische status (1900-1920) en waren er vele landen die deze sport beoefenden. We vragen Blijleven naar de ins en outs en de geheime krachten van het touwtrekken.
De presentatie ligt in handen van André van der Voort en Theo Leliveld. De techniek wordt verzorgd door Jordy Zoll die de verhinderde Ed van Vliet vervangt, waarvoor dank.
De uitzending is vanaf 19.00 uur geheel LIVE te volgen via RTV Hollands Midden, te vinden op 107.4 FM in de ether, 103.4 FM op de kabel, ZIGGO DTV abonnees kanaal 43 (kabelkrant) en kanaal 918 (radiokanaal) Uiteraard is alles ook te beluisteren via de website www.rtvhollandsmidden.nl
Foto:  Anthony Servinus (r) en CSW-leider Cock van den Helder op archiefbeeld

Robin van Koert, 0172SPORT, NSV'46

Aanvallend zit het wel snor bij NSV’46

Kale Kenners kijken in de glazen bol