Aanstaande zondag de 34e editie van de 7-loop

Zevenhoven | Dit jaar is het de 34e editie van de 7-loop; een mooie loop door het Groene Hart. De start- en finishlocatie is op het terrein van SV Zevenhoven aan de Stationsweg.

Parcours
De allerjongste kinderen (t/m 6 jaar) lopen de 400 meter in één rondje rond het hoofdveld van SV Zevenhoven. De kinderen van 7 t/m 9 jaar lopen twee rondjes rond het veld (800 meter) en de 2,2 km (10 t/m 13 jaar) gaat een klein stukje het dorp Zevenhoven in.

Het parcours van de langere afstanden loopt wederom door mooie, landelijke gebieden onder andere door het natuurgebied De Groene Jonker en langs de mooie rivier de Kromme Mijdrecht. Voorgaande jaren waren alle lopers zeer enthousiast over het mooie parcours, de diverse drinkposten langs de weg en de gratis sportdrank en het fruit bij de finish.

Wederom zal er – gedurende de wedstrijd – een live verslag zijn van het verloop van de wedstrijd. Op het start- en finishterrein aan de Stationsweg bij de SV Zevenhoven zal te horen zijn hoe het wedstrijdverloop aan de kop van de 10km en 10EM is.

Afstanden en programma
De afstanden die gelopen kunnen worden zijn:

  • 400 meter (t/m 6 jaar), aanvang: 11.30 uur, inschrijfgeld: gratis
  • 800 meter (7 t/m 9 jaar), aanvang: 11.45 uur, inschrijfgeld: gratis
  • 2,2 kilometer (10 t/m 13 jaar), aanvang: 12.00 uur, inschrijfgeld: gratis
  • 5 kilometer, aanvang: 12.45 uur, inschrijfgeld: € 8,00
  • 10 kilometer, aanvang: 12.30 uur, inschrijfgeld: € 8,00
  • 10 Engelse mijl, aanvang: 12.30 uur, inschrijfgeld: € 8,00

Dit jaar kun je hier weer vooraf inschrijven (tot en met 25 september). Je betaalt dan € 1,00 minder en je startnummer ligt voor aanvang van de wedstrijd klaar. Uiteraard is het ook mogelijk om op de wedstrijddag zelf in te schrijven.

Goed doel
Ieder jaar doneert de 7-loop een financiële bijdrage aan een lokaal goed doel. Van elke betalende inschrijving gaat er € 1,00 naar dat goede doel. Dit jaar is gekozen voor Daltonschool de Diamant, de basisschool in Zevenhoven. Het geld zal worden besteed aan een (sportief) attribuut voor het buitenterrein van de nieuw te bouwen school.

Het Nieuwkoop Circuit
Ook dit jaar vormen drie hardloop evenementen in de Gemeente Nieuwkoop gezamenlijk een circuit. De drie wedstrijden zijn de Oranjeloop Ter Aar, de Halve Marathon in Nieuwkoop en de 7-loop in Zevenhoven.

Om mee te doen moet een loopster/loper meedoen aan minimaal twee van de drie wedstrijden. De ranglijst van het circuit wordt opgemaakt op drie afstanden: kort (5 km), middellang (10 km) en lang (10EM of halve marathon). Op elke afstand worden prijzen uitgereikt aan de eerste drie mannen en aan de eerste drie vrouwen. Iedereen die aan minimaal twee van de drie wedstrijden meedoet, zal in de einduitslag opgenomen worden. Na afloop van de 7-loop in Zevenhoven vindt de prijsuitreiking van het Nieuwkoop Circuit plaats.

Meer informatie: www.7-loop.nl.

De organisatie van de 7-loop is ook te bereiken via: info@7-loop.nl.

HMSH – Altior gaat niet door

Voorbeschouwingen zaterdag vierde klasse B