0172SPORT-CUP

0172SPORT-CUP presenteert programma en speeldata

Langeraar | Het is alweer bijna twee jaar geleden dat sv Aarlanderveen er met de hoofdprijs vandaar ging tijdens de eerste editie van onze eigen 0172SPORT-CUP. We kunnen terugkijken op een geslaagd evenement dat helaas vanwege de coronaperikelen geen vervolg kon heeft gekregen afgelopen zomer. Voor deze jaargang ziet het er inmiddels wél weer veelbelovend uit en zodoende zijn de voorbereidingen inmiddels in volle gang! Al ‘onze’ clubs hebben inmiddels bevestigt dat zij dit jaar aanwezig zullen zijn…

De vorige editie was NSV’46 de gastheer en het is mede aan de fantastische organisatie in Noorden dat iedereen na afloop vol lof was over het toernooi. Wel hebben we naar aanleiding van het volle programma gekeken naar de opzet en hierin wat wijzigingen aangebracht. Zo speelt eenieder de dinsdag voorafgaand aan het toernooi al één van de poulewedstrijden. Dit betreft een hele wedstrijd. Op de zaterdag speelt men de overige twee poulewedstrijden die beide 45 minuten tellen. De winnaars van de twee poules spelen aansluitend de finale.

Nadat toenmalig Aarlanderveen-aanvoerder Mike Busse de grote wisseltrofee uit handen van Adrie van Lith ontvangen had, volgde de loting voor welke club het stokje van NSV’46 zou gaan overnemen. Uit het balletje dat werd getrokken kwam de naam Altior rollen, de enige club die vanwege bekerverplichtingen de voorgaande editie niet aanwezig kon zijn.
De Langeraarders reageerde bij monde van voorzitter Dave Lieverse verheugd dat zij gastheer mogen zijn en dat is uit de gesprekken ook zeker gebleken. Gekozen is voor de datum 28 augustus, en dat is niet zonder reden.
Traditiegetrouw is week 34 het ‘Langeraarse Kermis-weekend’, een begrip in de regio. Ons toernooi zal hierdoor een plaatsje krijgen tussen de vele festiviteiten die hierbij horen. Mochten er geen gekke dingen gebeuren op het gebied van corona zal de kermis doorgaan, zijn er ook voorbereidingen getroffen voor de bijbehorende feesttent en organiseert Altior nog een volleybaltoernooi.
Ook een traditie is de ‘Kermiswedstrijd’ die Altior ieder jaar de donderdag* van het kermisweekend afwerkt tegen TAVV. Deze houden we in stand wat betekende dat TAVV zich bij de gastheer voegt in Poule A. De twee andere ploegen die de poule compleet maken zijn Zevenhoven en Nieuwkoop. Zij ontmoeten elkaar op dinsdag 24 augustus in Zevenhoven voor hun eerste poulewedstrijd.

Poule B bestaat onder meer uit titelverdediger Aarlanderveen, dat op dinsdag 24 augustus op bezoek gaat bij Nicolaas Boys. In poule B zal er in Noorden diezelfde avond een burenruzie plaatsvinden tussen NSV’46 en Sportief op Sportpark ‘De Koet’.
Op zaterdag zullen zoals gemeld in Langeraar de overige poulewedstrijden en de finale gespeeld gaan worden. Aansluitend zal er rondom de prijsuitreiking bij de kantine een klein feestje gebouwd worden en daarnaast kunnen alle deelnemers en bezoekers zich uitleven op de kermis en in de feesttent. Het belooft weer een mooi toernooi te gaan worden.

Wie zal titelverdediger Aarlanderveen pootje lichten en de 0172SPORT-CUP een jaar aan haar prijzenkast toevoegen? Aarlanderveen zelf zal hoogstwaarschijnlijk naar Langeraar afreizen met de intentie het dorp ook weer te verlaten met het zilverwerk. We gaan het zien wie het voetbalseizoen start als ‘beste van de regio’…

*Altior en TAVV spelen dus vanwege de kermis op donderdagavond 26 augustus hun eerste poulewedstrijd. De overige teams doen dit op dinsdag 24 augustus.Het complete speelschema voor zaterdag 28 augustus volgt nog.

Nieuw wielerteam in Nieuwkoop

Finn Janmaat kiest voor overstap naar VV Katwijk