Nieuw wielerteam in Nieuwkoop

Nieuwkoop | Sinds begin 2021 is er een nieuw wielerteam in de gemeente Nieuwkoop. Het is een amateurteam dat regionaal, nationaal en internationaal mee gaat doen aan diverse wedstrijden in diverse disciplines.

De achterliggende organisatie is Stichting Cycling Dreams. Deze stichting is met name bekend van het cyclocross evenement bij Zwembad Aarweide in Nieuwveen. De organisatie hiervan zijn zelf fanatieke cyclocrossers en zo ontstond ook het idee om een eigen team op te richten. Sponsors voor het team waren snel gevonden.

H.O.V. Automobielen was al sponsor van het cyclocross evenement en de eigenaar Cock Vrijburg vond een Cycling Team dan ook een mooi plan. Zelf zit hij ook regelmatig op een racefiets. Het team kreeg dan ook de naam H.O.V. Automobielen Cycling Team, afgekort HACT. HACT bestaat uit zes wedstrijdrenners, twee recreanten en drie begeleiders. Ploegleider en initiatiefnemer is Sjon van den Berg, geen onbekende in het wielerwereldje. Er werden snel diverse medesponsors gevonden en op de wielerkleding gedrukt. Er is binnenkort ook een heuse teambus waarop alle sponsornamen vermeld staan. Zodra de eerste wedstrijden weer vrijgegeven worden zal het begeleidingsteam met de bus de diverse renners ondersteunen op locatie.

In Nieuwveen zal dit jaar het regio kampioenschap cyclocross Noord-Zuid Holland worden verreden en de dag erna de regiowedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie. Het is pas in november, maar de moeite waard om te komen kijken. Zet alvast in uw agenda 6 & 7 november 2021. Het hele HACT team is medeverantwoordelijk voor de organisatie en parcoursbouw, en zullen zelf ook beide dagen actief zijn in de wedstrijden.

Voor meer informatie kijk eens op www.stichtingcyclingdreams.nl

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Gemengd voetbal

0172SPORT-CUP

0172SPORT-CUP presenteert programma en speeldata