0172SPORT-CUP andermaal prooi voor Nieuwkoop, Zevenhoven wint eerste editie Vrouwen-CUP

Nieuwkoop | Onder het toeziend oog van een groot aantal bezoekers heeft Nieuwkoop andermaal beslag gelegd op onze 0172SPORT-CUP. Voorafgaand aan de finale speelden de vrouwen van Zevenhoven en Altior om de eerste 0172SPORT vrouwen-CUP. Na een weinig spannend verloop kon dit zilverwerk eenvoudig aan de prijzenkast van de geelhemden worden toegevoegd.

De dag begon met wedstrijden uit de dames-poules. Zevenhoven vrouwen 1 beet samen met TAVV in poule A het spits af op het hoofdveld. Zevenhoven liet hier direct zien dat het voor de hoofdprijs was gekomen en won dit duel overtuigend met 2-0. De andere wedstrijd in poule A ging tussen Sportief en Nicolaas Boys, een duel dat eindigde in 1-1. Zevenhoven plaatste zich na een doelpuntloos gelijkspel tegen Nicolaas Boys en 2-0 winst op de vrouwen van Sportief met zeven punten voor de finale.
In poule B was Altior de sterkste. Tegen NSV’46 won het met 2-1 en Zevenhoven vrouwen 2 ging met 2-0 onderuit tegen de Langeraarse vrouwen, zodat ook zij zich konden gaan opmaken voor de finale op veld 1.

Deze stond onder leiding van toparbiter Jesse Verduijn en de volle tribune kon al na één minuut de handen op elkaar zetten toen Zevenhoven-uitblinkster Kim van der Meer aan een mooie solo begon en afrondde in de korte hoek. De geelhemden waren duidelijk een maatje te groot en al snel verdubbelde Desteny Hoogervorst met een knap afstandsschot de score. Een oorwassing leek aanstaande maar de teller bleef na twintig minuten steken op 2-0, waarmee Zevenhoven zich tot eerste winnaar van de vrouwen-CUP kroonde.

Bij de heren was het in de poules langs spannend. In poule A won titelverdediger Nieuwkoop na een harde wedstrijd met 2-0 van Nicolaas Boys en NSV’46 boog een opgelopen achterstand in het slot van het duel tegen Sportief om in een 2-1 winst. De Noordenaren wonnen ook van de mannen uit Nieuwveen en Nieuwkoop maakte geen fout tegen Sportief waardoor beide teams op zeven punten eindigden. Op doelsaldo was de finaleplaats uiteindelijk voor de titelverdedigers.
In poule B gaf ook het doelsaldo de doorslag. Toen om 13.00 uur de wedstrijd Altior – Zevenhoven op het programma stond wist men dat deze zou gaan om een finale plaats. Beide teams hadden tot dusverre vier punten verzameld. Lange tijd leek het er op dat Altior de finale zou gaan halen. Ed van der Weijden zette Altior al vroeg op voorspron, maar in de absolute slotfase tekende Sjoerd Zuijdervliet – nadat Zevenhoven al vele kansen onbenut had gelaten – voor de gelijkmaker en dit doelpunt bleek van grote waarde. Beide team eindigde dus op vijf, maar het doelsaldo bleek met één doelpunt verschil in het voordeel van Zevenhoven. Hierdoor ging de finale dus tussen Zevenhoven en Nieuwkoop.

Het eerste kwartier golfde de finale op en neer en kreeg ook Zevenhoven een paar goede mogelijkheden. Toen Dave Verhage op knappe wijze Nieuwkoop op een 1-0 voorsprong zette was het verzet gebroken. Nieuwkoop liet zien dat het momenteel de best voetballende ploeg van de regio is en liep kwam via Robin Voorend op 2-0. Het slotakkoord was voor het broertje van Robin want Richard Voorend bepaalde de eindstand na een schitterende individuele actie op 3-0.

Beide winnaars – plus aanhuis.nl Ter Aar Gouden Handschoen winnaar Thomas Boekestein – werden vervolgens op het bordes uitgenodigd om hun prijs in ontvangst te nemen waarna de meer dan geslaagde derde helft kon beginnen.

We kijken terug op een schitterende finaledag. De toevoeging van de vrouwen aan ons toernooi bleek een gouden zet. Het verhoogde de sfeer en zorgde ervoor dat het lekker druk was op De Dulen. Langs deze weg willen we ons scheidsrechterskorps bestaande uit Ruud Augustin, Marcel Maurits, Gerard Oliemans, Sjors Tersteeg en Jesse Verduijn nogmaals hartelijk bedanken. Speciale dank gaat ook uit naar gastheer SV Nieuwkoop. Zij hadden hun zaakjes prima op orde en de samenwerking verliep uitstekend. Speciale dank gaat hier uit naar Mark Cornelisse, Ronald de Jong en Jurjen Rozema en de vele andere vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat niemand iets te kort kwam. Tot slot bedanken wij Gerard Haak voor de foto’s waarvan binnenkort een selectie onze facebook-pagina te zien is.

De editie van 2024 zal worden gehouden bij Nicolaas Boys, graag allemaal tot volgend jaar.

Programma 0172SPORT-Cup finaledag

Nieuwkoop Halve Marathon, ook voor kinderen en wandelaars