André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

0172SPORT-competitie

We weten nú dat we in ieder geval tot 9 februari geen enige vorm van competitie hebben of krijgen en het vervolgtraject ziet er ook niet al te rooskleurig uit. Gaat het seizoen uit als de spreekwoordelijke nachtkaars óf valt er nog iets te redden?

Op de eerste training van 2021 viel het woord al: De 0172SPORT-competitie. Samen met mijn enige protégé van dat moment, bij het verlaten van het veld, spraken we al min of meer over de details van dit begrip. Allereerst over de startdatum: In april op elke donderdag (om de discussie niet te krijgen over de speeldag in het weekend) en ieder team speelt zowel drie keer thuis als drie keer uit en is een week vrij, omdat je met zijn zevenen de strijd aangaat. Nu nog even de clubs zó ver krijgen, de formule uitwerken en een prachtig scenario ligt klaar. In ieder geval gebeurt er dan weer eens iets. Laten we hopen dat tegen die tijd de kantines weer open mogen en dus mensen weer gewoon naar het sportpark kunnen. Dát zou toch wat zijn!

Is het dagdromen? Want doemdenken doen we ondertussen al véél te lang. Al bijna een jaar, op een betrekkelijke kleine periode na, ligt de bal stil. Alleen maar trainen zonder enige vorm van verwachtingen van de nabije toekomst gaat op den duur leden kosten. De motivatie ebt weg en er is ook niets om naar toe te werken. Tenzij….

Het is aan de heren Bos, Luijben en Valentijn om te gaan bepalen hoe er een leuk slot van een toch al “zwaar verkloot” (excusez le mot) seizoen in elkaar gedraaid kan worden, uiteraard in afstemming met de clubs. Er is gelukkig slechts één burgemeester in het verhaal, dus kunnen de risicowedstrijden met een en dezelfde persoon worden besproken. Onze gemeentelijke bobo’s in Zevenhoven en Noorden hebben alle tools om er nog een verfrissend slot van te maken. Alleen nog even finetunen en klaar voor de actie!

Het zou wat zijn! Waar eerder die discussie was over weekendvoetbal hebben we het nu over de invulling van de donderdagavonden. In mijn ogen een droom die haalbaar is. Máár we blijven afhankelijk van wat er in de rest van het land en zelfs daarbuiten gebeurt. En anders ligt dit noodscenario alvast op de plank. Wordt ongetwijfeld vervolgd…..

Noot van de redactie: Mocht deze competitievorm er komen – we bekijken momenteel de mogelijkheden, in afwachting van het besluit vanuit Zeist-, zal dit onder de noemer ‘0172SPORT-CUP’ gespeeld worden. En dan uiteraard met de acht clubs die we jaarlijks volgen, in plaats van de hierboven genoemde zeven. Ook wordt er dan nog gekeken naar de speeldagen, daar de voorkeur uitgaat naar de weekenden…

Snellink pakt goud met Nederlandse mannen op ploegenachtervolging

Du Chatinier vertrekt na dit seizoen bij Aarlanderveen